Košarka

Lakersi stigli do prve meč lopte, nije pomogao niti Adebayo

Branimir Korać • srijeda, 07.10.2020.
Lakersi stigli do prve meč lopte, nije pomogao niti Adebayo

Los Angeles Lakersi stigli su do prve meč lopte u seriji protiv Miami Heata, poveli su s 3-1 nakon što su slavili u četvrtoj utakmici finalne serije sa 102:96...

Miami Heat - Los Angeles Lakers 96:102 (1-3)

Los Angeles Lakersi nalaze se na korak do titule NBA prvaka. U četvrtoj utakmici finalne serije s Miamijem slavili su nakon velike borbe sa 102:96 i tako došli do prve meč lopte. Odgovor poslije poraza u trećoj utakmici bio je dobar, upisana je velika, pa možda i ključna pobjeda.

Miamiju se vratio Bam Adebayo, odigrao je dobru utakmicu, ali nije bilo dovoljno. Nerijetko smo svjedoci slične situacije da momčad nakon povratka igrača koji je nedostajao upiše poraz, međutim ovdje nije krivica bila na Adebayu, dapače, već na kvaliteti Lakersa koji su jednostavno odradili jako dobru završnicu gdje su izgledali čvršće i mirnije.

Lakersi su vodstvo preuzeli početkom drugog poluvremena kada su serijom 7:0 otišli na 59:54. Samo jednom do kraja susreta uspio je Miami doći do poravnanja, u ostatku meča Lakersi su konstantno vodili i nisu više nijednom bili u minusu. Čak i kada je Miami poravnao, LA je imao odgovor i vratio se u plus.

To posljednje poravnanje stiglo je šest i pol minuta prije kraja susreta kada je Jimmy Butler položio za 83:83. Odmah nakon toga LeBron James odgovara uz prekršaj pa Miami gubi loptu, a James odlazi na liniju slobodnih bacanja i odvaja Lakerse na plus pet.

Tri minute prije kraja Miami je imao zadnji posjed na susretu za eventualno poravnanje ili vodstvo, Jimmy Butler nije ubacio tricu za vodstvo i to je na drugoj strani kaznio Kentavious Caldwell-Pope tricom iz kuta. Obrana Lakersa na drugoj strani odrađuje odličan posao i Miami ostaje bez šuta, Caldwell-Pope odlazi na prodor i pogađa za 95:88 i ugodnu prednost na dvije minute do kraja.

Heat više nije zaprijetio. Ako je i tinjala nekakva nada da bi se moglo nekakvo čudo dogoditi u završnici, ugasio ju je Anthony Davis tricom 40 sekundi prije kraja za 100:91 nakon čega je i Miamiju bilo jasno kako je pobjednik riješen.

Kod Lakersa James je ubacio 28 poena uz 12 skokova i osam asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Anthony Davis je ubilježio 22 poena i devet skokova.

Kod Miamija Jimmy Butler ubacio je 22 poena uz deset skokova i devet asistencija, a Tyler Herro dodao je 21 poen i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!