Košarka

Partizan, Mornar i Budućnost uspješni u Eurokupu

Matej Kačan • utorak, 06.10.2020.
Partizan, Mornar i Budućnost uspješni u Eurokupu

Odigran je dio utakmica drugog kola Eurokupa, a regionalni predstavnici Mornar, Partizan i Budućnost su bili uspješni u svojim nastupima te su svi upisali pobjede...

Mornar iz Bara će u petak ići u goste Zadru u ABA ligi, a sudeći po Eurokupu, Zadrani se imaju čega bojati i paziti. Barani su kod kuće u drugom kolu dočekali španjolsku Unicaju koju su kući poslali s porazom i 90 poena u mrežici.

Barani su u prvom poluvremenu bili nezadrživi s 58 poena, dok su u drugom malo usporili i dozvolili Unicaji da smanji razliku do konačnih 90:80, ali ostaje činjenica da je Mornar gađao tricu sa sjajnih 14/31 i da je složena napadački jako potentna ekipa.

Jacob Pullen je vodio Barane s 24 poena, dok je 16 dodao Nemanja Vranješ. Kod Unicaje je 16 zabio Brizuela, a iza njega su se smjestila trojica s po 11 ubačaja.

Lider iste skupine je Budućnost koja je drugu pobjedu upisala u gostima kod Levalloisa. Podgoričani su krenuli uraganski s 28:11 u prvoj dionici, ali se Levallois u drugoj vratio u egal i na zaostatak koji neće nadoknaditi do kraja i 89:83.

Willie Reed opet je briljirao kod Budućnosti s 22 poena, a 16 je dodao Melvin Ejim. Kod Levalloisa je Rob Gray ubacio 19 poena.

Partizan je doživio šok u prvom kolu ABA lige porazom od Borca iz Čačka, ali se jako dobro oporavio u europskim natjecanjima. U Pioniru je gostovala Venezia, a nakon egala u prvom poluvremenu je Partizan odradio uragansku treću dionicu koju je dobio 33:15 te je odjurio do 95:73 pobjede.

Rashawn Thomas je s 22 poena bio prvo ime Partizana, a pratio ga je Codi Miller-McIntyre s 18 te Ognjen Jaramaz sa 17 koševa. Kod Reyer Venezije je 16 ubacio Mitchell Watt.

Osim toga, odigrana su još tri susreta. UNICS Kazan je kod kuće svladao Bahčešehir košem Jamara Smitha za konačnih 89:88, a baš je Smith bio i prvi strijelac s 25 poena. Kod gostiju Alex Perez s 33 nije bio dovoljan.

Trento je s uvjerljivih 78:51 deklasirao Promitheas iz Patrasa, dok je Andorra u gostima svladala Antwerp Giantse preokretom u posljednjoj četvrtini za 71:60.

Eurokup, 2. kolo:
UNICS - Bahčešehir 89:88
Mornar - Unicaja 90:80
Levallois - Budućnost 83:89
Trento - Promitheas 78:51
Antwerp Giants - Andorra 60:71
Partizan - Reyer Venezia 95:73

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!