Nogomet

Ivanušec: 'Imamo jako dobre šanse za plasman na Euro, jer znamo da smo bolji od ostalih momčadi'

Branimir Korać, hns.family • srijeda, 07.10.2020.
Ivanušec: 'Imamo jako dobre šanse za plasman na Euro, jer znamo da smo bolji od ostalih momčadi'
Foto: Pixsell

Iako Hrvatska ne stoji najbolje u kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo do 21 godine, Luka Ivanušec je veliki optimist...

Luka Ivanušec igrač je s najviše nastupa za U-21 reprezentaciju u aktualnom Bišćanovom kadru i jedna od bitnih karika u nastojanju da momčad izbori nastup na Europskom prvenstvu.

Pred nastavak kvalifikacijskog ciklusa Ivanušec zrači optimizmom.

“Imamo jako dobre šanse za plasman na Euro, jer znamo da smo bolji od ostalih momčadi. U nekim utakmicama nismo izvukli rezultat koji smo očekivali, ali znamo koliko vrijedimo i uvjereni smo da do kraja možemo pobijediti sve četiri utakmice”, ističe Ivanušec koji jednako ozbiljno shvaća utakmice protiv San Marina i Grčke.

“Ovaj put očekujem drukčiju utakmicu protiv Grčke. Oni su nas sigurno jako dobro skautirali, znaju kako smo igrali u Varaždinu i vjerojatno će se postaviti drukčije uoči našeg idućeg dvoboja. Nama se u Varaždinu sve otvorilo od prve minute pa moramo biti spremni na to da će utakmica ovaj put možda krenuti drukčijim smjerom i, shodno tome, biti teža. Međutim, sve je do nas, moramo biti svjesni da nećemo biti dobri niti protiv San Marina ako ne uđemo u utakmicu sto posto. Ne pada nam na pamet podcijeniti San Marino, jedino tako možemo utakmicu učiniti laganom i pobijediti.”

Iako je Bišćanova momčad i u rujnu potvrdila kvalitetu, Ivanušec je siguran da će mjesec dana poslije hrvatski reprezentativci biti na još višoj razini.

“Vidim po treninzima da smo izuzetno angažirani, svima je drago da smo ponovno na okupu, već smo uhvatili kontinuitet igara u klubovima i u puno smo boljoj formi. Što se preostalih kvalifikacijskih utakmica tiče, znam da ćemo pružiti maksimum, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za plasman na Euro. Još uvijek je, vjerujem, sve na nama”, zaključio je Ivanušec.

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!