Tenis

Nikola Mektić ipak bez prolaza u finale Roland-Garrosa

Branimir Korać • četvrtak, 08.10.2020.
Nikola Mektić ipak bez prolaza u finale Roland-Garrosa
Foto: Pixsell

Ipak ništa od reprize finala US Opena. Wesley Koolhof i Nikola Mektić zaustavljeni su u polufinalu, bolji su bili Nijemci Kevin Krawietz i Andreas Mies...

Nakon što je Mate Pavić izborio ulazak u finale Roland-Garrosa u paru s Brunom Soaresom, Nikola Mektić ipak mu se nije pridružio. S Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom zaustavljen je u polufinalu porazom u dva seta.

Mektić i Koolhof bili su blagi favoriti protiv Krawietza i Miesa, ali unatoč tome nisu došli do pobjede. Njemačka kombinacija bila je bolja u dva seta sa 6:3, 7:5.

Od početka meča stvari nisu išle onako kako su Mektić i Koolhof zamislili. Prvi gem bio je maratonski, Krawietz i Mies iskoristili su tek osmu break loptu i poveli odmah s breakom.

Imali su Koolhof i Mektić priliku za povratak u četvrtom gemu kada su propustili dvije break lopte i do kraja seta nije im se ukazala nova šansa. Dapače, u samoj završnici seta još jednom su izgubili servis i ujedno set sa 6:3.

U drugom setu oba su para manje više bez problema držala svoj servis, do same završnice kada Nijemci dolaze do 0:40 i odlaze do pobjede.

U finalu ih čekaju Mate Pavić i Bruno Soares.

Roland Garros, polufinale:
Kevin Krawuetz/Andreas Mies (Njemačka/Njemačka, 8) - Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska, 9) 6:3, 7:5

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!