Tenis

Iga Swiatek projurila do finala Roland-Garrosa

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.10.2020.
Iga Swiatek projurila do finala Roland-Garrosa

19-godišnja Poljakinja Iga Swiatek prva je finalistica Roland-Garrosa. Swiatek je u polufinalu bila bolja od Nadije Podoroske...

Rezultati Ige Swiatek na ovom Roland-Garrosu su senzacionalni. Fantastična Poljakinja redom je rušila Marketu Vondroušovu sa 6:1, 6:2, Su-Wei Hsieh sa 6:1, 6:4, Eugenie Bouchard sa 6:3, 6:2, Simonu Halep sa 6:1, 6:2, Martinu Trevisan sa 6:3, 6:1 i za kraj Nadiju Podorosku sa 6:2, 6:1.

Iznimno uvjerljivi rezultati za mladu Poljakinju koja je prošle godine upisala prve nastupe na Grand Slam turnirima i najdalje što je otišla bilo je četvrto kolo.

U polufinalu protiv kvalifikantice Podoroske bila je veliki favorit i to je potvrdila na terenu. Potpuno je dominirala i na kraju je zasluženo slavila, no treba priznati i kako joj je pomogla Argentinka koja je bila nervozna i pod utjecajem polufinala.

U prvom setu Swiatek je došla do dva breaka, prepustila je protivnici samo dva gema i vrlo brzo uzela set.

U drugom setu Podoroska nije uzela nijedan gem na svoj servis, jedini osvojeni gem bio je break kod 4:0, no ništa više od toga nije napravila te je za manje od 75 minuta upisala poraz.

Roland Garros, polufinale:
Iga Swiatek (Poljska) - Nadia Podoroska (Argentina, Q) 6:2, 6:1

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!