Nogomet

Gruzija prvi finalist play-offa kvalifikacija za EURO

Matej Kačan • četvrtak, 08.10.2020.
Gruzija prvi finalist play-offa kvalifikacija za EURO
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Nogometaši Gruzije prvi su finalisti play-offa za popunu skupina na Euru 2021. Gruzija je u Tbilisija s 1:0 svladala Bjelorusiju, a u finalu čeka boljeg iz dvoboja Kosova i Sjeverne Makedonije...

Nakon jedne vrlo čvrste utakmice u Tbilisiju, veseliti se mogu domaćini Gruzijci. Njihova je reprezentacija svladala Bjelorusiju u polufinalu play-offa za popunu skupina na Euru koji će se održati 2021.

Gruzija je slavila s 1:0 te se plasirala u finale svog dijela ždrijeba te čeka boljeg iz susreta Kosova i Sjeverne Makedonije. Junak Gruzijaca je Tornike Okriašvili, dok je bjeloruski tragičar Nikolai Zolotov.

Zolotov je već u sedmoj minuti bio preoštar u startu u svojih 16 metara je te Cuneyt Cakir pokazao na bijelu točku s koje je Okriašvili bio precizan za 1:0, što je ostao i konačan rezultat jer do kraja nije bilo mrtvih šansi.

Pobjednik puta D u kojem se Gruzija i nalazi će u skupinu C ili F na Europskom prvenstvu, a to ovisi o pobjedniku puta A. U skupini C se nalaze Nizozemska, Ukrajina i Austrija, dok je skupina F "grupa smrti" Portugala, Francuske i Njemačke.

Kvalifikacije za EURO, play-off:
Gruzija - Bjelorusija 1:0

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!