Nogomet

Švedska svladala Rusiju u gostima, Englezi sigurni

Matej Kačan • četvrtak, 08.10.2020.
Švedska svladala Rusiju u gostima, Englezi sigurni

Svoj prijateljski susret prije gostovanja na Maksimiru u sklopu Lige nacija je odigrala i reprezentacija Švedske koja je gostovanje u Rusiji odradila vrlo uspješno...

Nogometaši Švedske će na Maksimir doći u dobrom raspoloženju. Švedska je nakon dva poraza u Ligi nacija od Portugala i Francuske isprala gorak okus pobjedom u gostima kod Rusije. Oba su izbornika izvela kombinirane sastave, a u tome se bolje našla Švedska.

Nakon početnog pritiska Rusije i grede Mirančuka su gosti u 17. poveli preko Alexandera Isaka koji je glavom pospremio ubačaj iz slobodnog udarca, a uz dozu sreće je u 73. minuti na 2:0 povisio Mattias Johansson čiji je udarac od bloka promijenio smjer i prevario vratara.

Rusija je uspjela doći tek do počasnog pogotka preko Aleksandera Soboleva u drugoj minuti nadoknade iz kornera za tek častan poraz na CSKA Areni.

Do pobjede nije došla Belgija koja je kod kuće dosta promijenila sastav i zaigrala s drugom ekipom protiv Obale Bjelokosti koja je izborila remi u Bruxellesu. Belgijce je u vodstvo doveo Batshuayi u 53., a do izjednačenja je Obala Bjelokosti došla iz penala Kessieja u 87. minuti.

I Gareth Southgate se zaigrao sa sastavom Engleske protiv Walesa, ali ga to nije koštalo pobjede. U svom debiju za reprezentaciju gol je za 1:0 postigao napadač Evertona Dominic Calvert-Lewin, a na 2:0 je povisio Conor Coady nakon ubačaja iz slobodnjaka Kierana Trippiera.

Konačnih 3:0 postavio je Danny Ings u 63. minuti kad je atraktivno škaricama zatresao mrežu nakon glavometa u petercu nakon kornera.

Nogomet, prijateljski susreti:
Rusija - Švedska 1:2
Belgija - Obala Bjelokosti 1:1
Engleska - Wales 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!