Nogomet

Bišćan: 'Mi optimizam temeljimo na svojoj kvaliteti'

Matej Kačan • četvrtak, 08.10.2020.
Bišćan: 'Mi optimizam temeljimo na svojoj kvaliteti'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske U-12 reprezentacije Igor Bišćan bio je zadovoljan 10:0 pobjedom svoje ekipe protiv San Marina, ali se odmah okrenuo mnogo važnijoj utakmici protiv Grčke...

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija je uspješno otvorila novu akciju koja će u mnogočemu odrediti sudbinu plasmana na EURO. U Zagrebu je pao San Marino s 10:0, ali je Igor Bišćan već koncentriran na susret s Grčkom.

"Ove utakmice su lagane koliko ih ozbiljno shvatiš. Dečki su bili ozbiljni, rastrčani i ova pobjeda je posljedica toga. Razlika u kvaliteti je velika i pitanje je samo bilo koliko ćemo biti dobri. Bili smo dobri, utakmicu smo iskoristili na najbolji način i sad se spremamo za onu mnogo važniju i težu u Grčkoj", kazao je izbornik.

Veliku pomoć Hrvatskoj je dala i Litva koja je svladala Grčku, direktnog konkurenta za plasman na EURO.

"Nisam iznenađen, ali nisam očekivao da će izgubiti. Igrajući tamo i spoznajući kvalitete Litve koja i nije toliko lošija od Grčke tamo smo komentirali da će sigurno netko od ekipa koje se bore za vrh tamo izgubiti bodove. Prošlo kolo je Škotska jedva pobijedila, sad je Litva pobijedila Grke koje je poraz od nas jako uzdrmao jer su jedva pobijedili San Marino i sad su izgubili. Sigurno da su u problemima i na nama je da to iskoristimo", poručio je Bišćan.

Loš niz Grka sigurno će biti dodatan teret u pripremi utakmice s Hrvatskom i atmosfera će biti narušena.

"Porazi nikad nisu dobra stvar, a ovo je njima treća loša utakmica u nizu. Neće u najboljem ozračju dočekati nas, ali treba zaboraviti što je bilo u Varaždinu i što se dešava sad. Svaka je utakmica priča za sebe i ulog je ogroman nama i njima. Oni bi se s pobjedom vratili u igru za plasman, morat ćemo se maksimalno spremiti. Manje-više se sve zna, treba još analizirati njihovu utakmicu danas."

Bišćan je prije akcije najavio da će Hrvatska do kraja ostvariti sve pobjede, a taj je optimizam uspio prenijeti i na igrače.

"To je jedino normalno razmišljanje, mi temeljimo svoj optimizam na svojoj kvaliteti. Situacija je takva da nama ništa osim pobjede nam ne znači ništa. Idemo pobijediti sve do kraja, vjerujemo da ćemo uspjeti. Prva je Grčka, koncentriramo se na to i nećemo razmišljati daleko i nećemo biti sigurni u ništa. Drago mi je da dečki vjeruju i da su optimistični, mi optimizam temeljimo na konkretnim stvarima", završio je izbornik.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!