Tenis

Tsitsipas spasio meč loptu u trećem pa izborio peti set, Đoković ipak ide u finale

Branimir Korać • petak, 09.10.2020.
Tsitsipas spasio meč loptu u trećem pa izborio peti set, Đoković ipak ide u finale

Ipak imamo klasik u finalu Roland-Garrosa. Novak Đoković prošao je nakon velike bitke Stefanosa Tsitsipasa, vodio je 2-0 u setovima, Tsitsipas je izborio peti set, ali tamo je Đoković ipak dominirao...

Novak Đoković igrat će protiv Rafaela Nadala u finalu Roland-Garrosa. Nekako je to bilo finale koje se najčešće spominjalo i prognoziralo, kao onaj koji bi mogao pokvariti planove najčešće se spominjao Dominic Thiem, ali na kraju ipak prvi i drugi igrač svijeta odlučuju o pobjedniku.

Đoković je imao jako zahtjevan posao u polufinalu protiv Stefanosa Tsitsipasa, baš kao što se i očekivalo. I Boris Becker je u najavi polufinala istaknuo kako se ne bi iznenadio da meč ode u pet setova.

Bio je u pravu iako se još u završnici trećeg seta činilo da će Đoković rutinski dovršiti posao i proći u finale. Imao je 2-0 u setovima, meč loptu, ali Tsitsipas se izvukao i čak izborio peti set.

Meč je počeo burno. Već u prvom gemu Đoković je spasio četiri break lopte i odmah u sljedećm gemu pokazao Tsitsipasu kako se radi break iskoristivši odmah prvu priliku za 2:0. Do kraja seta uspješno je držao tu prednost te je osvojio set sa 6:3.

U drugom gemu drugog seta Tsitsipas je ponovno propustio priliku, imao je dvije neiskorištene break lopte, a nakon što je osvojio svoj sljedeći servis gem, ušao je "u rupu". Đoković osvaja pet gemova u nizu i uzima set sa 6:2.

Treći set bio je opet posve nova priča. Đoković je kod 4:4 došao do breaka i servisa za meč, imao je i meč loptu na svoj servis, ali Tsitsipas je prežio te kod 6:5 napravio break koji mu donosi set.

U četvrtom setu igrači su rano razmijenili breakove, nakon toga Tsitsipas spašava čak osam break lopti u tri gema da bi kod 5:4 iskoristio svoju prvu u tom razdoblju nakon ranih breakova i uzima set sa 6:4.

Uzeo je Grk i prvi gem u petom setu, ali onda kreće Đoković. Narednih šest gemova odigrao je vrhunski, nije Tsitsipasu više dopustio niti gem i sa 6:1 izborio je ulazak u veliko finale.

Odličan meč i još jedna potvrda koliko je Tsitsipas dobar igrač. Đoković će pokušati ono što nitko još nije uspio, u finalu Roland-Garrosa svladati Rafaela Nadala.

Roland-Garros, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 5) 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!