Tenis

Rafael Nadal u tri seta do finala Roland-Garrosa

Mihaela Bradovski • petak, 09.10.2020.
Rafael Nadal u tri seta do finala Roland-Garrosa

Rafael Nadal prvi je finalist Roland-Garrosa. U polufinalu je nakon velike borbe svladao u tri seta Diega Sebastiana Schwartzmana...

Prvi finalist Roland-Garrosa je ujedno onaj kojeg smo tu i očekivali. Rafael Nadal je u polufinalu nadigrao Diega Schwartzmana u jako dobrom meču sa 6:3, 6:3, 7:6.

Možda se čini da je Nadal rutinski i lako slavio, ali nije tako. Iza njega je meč u kojem je morao potrošiti dosta energije, više od tri sata raditi i lomiti otpor Schwartzmana, ali u ključnim poenima bio je bolji i zasluženo je izborio prolaz u finale.

Nadal tako nastavlja put prema 13. titulu na Roland-Garrosu, na turniru na kojem je u cijeloj karijeri upisao samo nevjerojatnih dva poraza.

Protiv Schwartzmana je bilo dosta posla, ali odradio ga je kako treba.

U prvom setu relativno rano se odvojio, poveo 4:1, ali za svaki poen morao je naporno raditi, Schwartzman se nije predavao i iako je Nadal dobio set sa 6:3, za to je potrošio više od sat vremena.

U drugom setu ipak je bilo lakše. Novi break u slično vrijeme i odlazak na 3:1, zatim propuštenih 0:40 kod 4:2 te drugi break kod 5:3 za odlazak na 2-0 u setovima.

Velika bitka vodila se u trećem setu gdje se Schwartzman dva puta vraćao iz breaka zaostatka, kod 5:5 imao je i 15:40, no odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Nadal bio na vrlo visokoj razini i sa 7:0 otišao do pobjede.

Dosad je osvojio 12 puta ovaj turnir, dva puta je izgubio od Novaka Đokovića i Robina Soderlinga te jednom zbog ozljede predao meč bez borbe. Nikada nije izgubio finale ovog turnira.

Roland-Garros, polufinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Diego Schwartzman (Argentina, 12) 6:3, 6:3, 7:6(0)

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!