Tenis

Nadal i Beckerov favorit: 'To smo znali i prije turnira, on je uvijek favorit'

Branimir Korać • petak, 09.10.2020.
Nadal i Beckerov favorit: 'To smo znali i prije turnira, on je uvijek favorit'

Rafael Nadal glavni je favorit za osvajanje Roland Garrosa i nakon što je turnir stigao do polufinala, tvrdi Boris Becker...

Pred nama je završnica Roland-Garrosa i ostala su samo četvorica najboljih. Boris Becker dao je svoje predviđanje kroz svojevrsni Power Ranking u kojem je na vrh stavio Rafu Nadala dok najmanje šanse daje Diegu Sebastianu Schwartzmanu.

1. Rafael Nadal

Za mene je definitivno broj jedan Rafael Nadal, ali to smo znali već i prije turnira, on je uvijek favorit. Osvojio je turnir 12 puta, odigrao 100 mečeva na Roland-Garrosu i pobijedio u njih 98. Nevjerojatna statistika! Tijekom turnira je pokazao da je u sjajnoj formi, a četvrtfinale protiv Jannika Sinnera dodatno me uvjerilo u to.

2. Novak Đoković

Fascinantni su njegovi rezultati ove godine, dobio je sve mečeve osim onog u kojem je diskvalificiran u New Yorku. Pitanje je koliko se dobro oporavio od iscrpljujućeg četvrtfinala protiv Carreno-Buste? Rame, leđa, lakat su problem, mislim da je malo i psihički uzdrman. Bez obzira na sve mislim da u polufinalu može iskoristiti svoje iskustvo.

3. Stefanos Tsitsipas

Mladi Grk fascinira svojim različitim načinima igre, najbolji je među mladim igračima. Ne samo da na zemlji igra na najvišoj razini, nego je i nevjerojatno napredovao u proteklim mjesecima. Igra protiv drugog favorita turnira, Novaka Đokovića i to bi mogao biti triler. Ne bih se iznenadio ako ovaj meč ode u pet sezova.

4. Diego Schwartzman

Za mene broj četiri na ovoj listi je Diego Schwartzman. Sjajni Argentinac posebno me impresionirao nastupom protiv Thiema, bio je to najbolji meč dosadašnjeg dijela turnira. Međutim sigurno mu je uzeo snage, potrajao je više od pet sati. Slijedi mu Nadal kojeg vidim kao velikog favorita u ovom dvoboju.

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!