Tenis

Kenin se priključila Swiatek u finalu Roland-Garrosa

Matej Kačan • četvrtak, 08.10.2020.
Kenin se priključila Swiatek u finalu Roland-Garrosa

Kompletiran je sastav ženskog finala Roland-Garrosa. Nakon Ige Swiatek, u finale se plasirala i četvrta nositeljica Sofia Kenin koja je za sat i 46 minuta svladala Čehinju Petru Kvitovu...

Poznata je i druga sudionica finala Roland-Garrosa. Favoritkinja po nositeljstvu, ali ne i po formi i na kladionicama Sofia Kenin plasirala se u finale s 2-0 u setovima preko Čehinje Petre Kvitove.

Meč je trajao sat i 45 minuta, a u prvom setu je posao za Amerikanku bio mnogo lakši. Kenin je krenula s 4:1, Kvitova je tek uspjela nadoknaditi jedan od dva breaka zaostatka u šestom gemu, dok je u osmom propustila break loptu za povratak u meč.

Tako je Kenin došla u priliku za servira za set, a to je odradila uspješno u desetoj igri kad je iskoristila drugu set loptu za 6:4. U drugom je setu Kenin još jednom prva oduzela servis pa je povela s 5:3, ali je na servisu za meč odreagirala loše, upala u rupu od 0:40 te se Kvitova vratila na 5:5.

No, Kenin je posrtaj popravila odmah breakom za 6:5 te je drugi put sigurno odservirala za pobjedu te je iskoristila prvu meč loptu za plasman u finale u kojem će tražiti drugi Grand Slam naslov u karijeri nakon Australian Opena početkom godine.

Roland-Garros, polufinale (Ž):
Sofia Kenin (SAD, 4) - Petra Kvitova (Češka, 7) 6:4, 7:5

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!