Tenis

Soares i Pavić nisu uspjeli, Krawietz i Mies brane naslov u Roland-Garrosu

Matej Kačan • subota, 10.10.2020.
Soares i Pavić nisu uspjeli, Krawietz i Mies brane naslov u Roland-Garrosu

Mate Pavić i Bruno Soares ipak nisu uspjeli ponoviti uspjeh s US Opena i osvojiti drugi Grand slam u nizu. Bolja od njih je bila njemačka kombinacija Krawietz/Mies...

Nakon sjajnog uspjeha i osvajanja US Opena, Mate Pavić i Bruno Soares nisu uspjeli ponoviti isto i u Parizu. U drugom finalu zaredom su izgubili od njemačke kombinacije Kevin Krawietz/Andreas Mies koja je obranila naslov u Roland-Garrosu.

Nijemci su odigrali sjajan meč u kojem nisu dali mnogo prilika Paviću i Brazilcu. Najbolju šansu su Hrvat i Soares imali krajem drugog seta, ali nisu uspjeli. Vrlo lako su Nijemci osvojili prvi set, u četvrtom gemu su napravili 15:40 i iskoristili drugu break loptu za 3:1.

To brane i do kraja seta za 6:3 nakon iskorištene prve set lopte, a u drugom setu svi drže svoj servis do jedanaeste igre. Tad u maratonskom gemu Nijemci rade break, a to brane u novoj drami u dvanaestoj igri.

Imali su Pavić i Soares dvije break lopte, ali su i Nijemci imali dvije prilike za meč. Nakon tri deucea i prednosti na jednu ili drugu stranu, prevagnula je njemačka kombinacija koja osvaja set, meč i turnir sa 7:5.

Bila je ovo obrana naslova u Parizu za njemačku kombinaciju koja je tamo slavila i 2019., a Pavić i Soares tako ostaju na jednom Grand Slamu ove jeseni.

Roland-Garros, finale parova:
Mate Pavić/Bruno Soares (7) - Kevin Krawietz/Andreas Mies (8) 3:6, 5:7

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!