Tenis

Nezaustavljiva Iga Swiatek osvojila Roland-Garros!

Matej Kačan • subota, 10.10.2020.
Nezaustavljiva Iga Swiatek osvojila Roland-Garros!

Amerikanka Sofia Kenin ipak nije došla do drugog Grand Slam naslova u 2020. godini. U finalu Roland-Garrosa je bolja od nje bila 19-godišnja poljska senzacija Iga Swiatek...

Potpuno zasluženo i dominantno svoju prvu Grand slam titulu slavi 19-godišnja Poljakinja Iga Swiatek. Senzacija iz Poljske je u fantastičnoj formi odradila dva tjedna u Parizu te je najavila kako je spremna za velike stvari tako što je Roland-Garros osvojila za svoju tek drugu WTA titulu u karijeri.

Swiatek je u finalu svladala Amerikanku Sofiju Kenin koja je ove godine već potvrdila da je spremna za najviše ciljeve osvajanjem Australian Opena u vremenu "prije korone", ali na zemlji French Opena nije imala odgovora za sjajnu Poljakinju.

Swiatek je u prvi set ušla kao u transu i odmah je povela s 3:0, ali je nakon toga odservirala slabije i Kenin pokazuje da nije bez razloga Top 10 igračica svijeta. Vratila se Amerikanka na 3:3, ali je onda opet pala.

Izgubila je servis za 5:3 pa ga vratila za 5:4 nakon što je nadoknadila i 40:30 i prvu set loptu, ali kad je trebala servirati za ostanak u setu na poravnatom rezultatu je to učinila jako loše i Swiatek je odmah stigla do 15:40 te je drugu set loptu iskoristila za 6:4.

To je očito do kraja ubilo samopouzdanje Kenin koja odmah oduzima servis Swiatek za 1:0 u drugom setu, ali fantastična Poljakinja radi tri breaka do kraja, Kenin ostavlja bez osvojenog gema i sa 6:1 dovršava posao.

Swiatek je tako do svoje prve Grand Slam titule došla bez izgubljenog seta i za samo sat i 20 minuta u finalu, dok Kenin ostaje na svojoj jednoj u dva finala, oba u 2020. koja joj je zasigurno najbolja godina u karijeri.

Roland-Garros, finale (Ž):
Iga Swiatek (Poljska) - Sofia Kenin (SAD, 4) 6:4, 6:1

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!