Tenis

Nino Serdarušić preko osmog nositelja do drugog kola kvalifikacija u St. Peterburgu

Branimir Korać • subota, 10.10.2020.
Nino Serdarušić preko osmog nositelja do drugog kola kvalifikacija u St. Peterburgu
Foto: Pixsell

Nino Serdarušić dobro je startao u kvalifikacijama turnira u St. Peterburgu. Prvi protivnik bio mu je Turčin Cem Ilkel kojeg je svladao u tri seta...

Jedini hrvatski predstavnik u kvalifikacijama ATP turnira u St. Peterburgu, Nino Serdarušić, upisao je pobjedu u prvom kolu kvalifikacija. 100 mjesta bolje plasiranog Turčina Cema Ilkela svladao je u tri seta.

Serdarušić je prije dvije godine na Challengeru u Calgaryju igrao protiv Ilkela i tamo je izgubio s dva puta po 7:5 u vrlo tijesnom meču. Ovaj put pobjeda je ipak otišla na njegovu stranu.

U prvom setu obojica su bili uvjerljivi na svom početnom udarcu i odluka je pala u tie-breaku gdje je Serdarušić bio uspješniji sa 7:5.

Drugi set donio je i prvi break u meču, kod 2:1 Turčin oduzima servis Serdarušiću koji do kraja seta nije uspio uzvratiti pa čak niti doći do break lopte.

Odluka je pala u trećem setu gdje je prva break lopta odmah iskorištena. Dogodilo se to kod 5:4, Serdarušić je došao do 0:40 i tri meč lopte, koristi odmah prvu i prolazi u drugo kolo kvalifikacija.

Tamo ga čeka treći nositelj kvalifikacija Nikola Milojević koji je sa 6:2, 6:4 svladao Serdarušića u prvom kolu Challengera u Knoxvilleu prije dvije godine.

Kvalifikacije St. Peterburg, prvo kolo:
Nino Serdarušić (Hrvatska, WC) - Cem Ilkel (Turska, 8) 7:6(5), 3:6, 6:4

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!