Košarka

Velić: 'Dobro je za razvoj igrača da igraju i treniraju pod određenim stresom'

Branimir Korać • nedjelja, 11.10.2020.
Velić: 'Dobro je za razvoj igrača da igraju i treniraju pod određenim stresom'

Nakon pobjede Cibone protiv Gorice, nije bilo posebno nezadovoljnih. Cibosi su uzeli pobjedu, Gorica je bila "tu negdje" i svatko je izvlačio nešto pozitivno.

Ivan Velić mogao je biti zadovoljan. Opasna Gorica je prijetila, ali Cibona je ipak iskontrolirala utakmicu i odnijela pobjedu 79:69 pa tako više nema stopostotnih.

"Trebala nam je ova pobjeda. Bila je dobar test jer smo dosad imali utakmice u kojima smo ili dobili ili izgubili s previše razlike. Zbog toga je bila utakmica po mom guštu - stalno tu negdje, pod stresom. Mislim da smo trebali prelomiti utakmicu puno ranije, ali dobro. Znali smo da će Gorica igrati usko pa nas testirati s tim šutom. Da smo pogodili neke otvorene situacije ranije bi prelomili, ali bolje ovako. Dobro je za razvoj igrača da igraju i treniraju pod određenim stresom. Prkačinov double-double? Roko ide onim putem kojim smo znali da treba ići, strpljivo, radišno i ima još prostora da poboljša svoju igru. Pobjeda je ovo tima, pobjeda obrane i to je najvažnije", istaknuo je Velić za Ciboninu stranicu.

Dobru utakmicu još jednom je odigrao i Mateo Drežnjak.

"Bila je teška utakmica kako smo i očekivali. Gorica se dobro spremila, očekivali smo tešku utakmicu, a trebali smo je i ranije prelomiti. No, možda i bolje da igramo ovakve utakmice da dobijemo iskustva u jačim utakmicama i tijesnijim završnicama", složio se s Velićem.

Trener Gorice Josip Sesar smatra kako je susret prelomljen kada je ušla Cibonina druga pretorka.

"Imali smo dobrih trenutaka u utakmici, otvorili smo dobro. U tom drugom valu, kad je Velić uveo drugu petorku, još su više podigli agresivnost. Tu se nismo snašli. Preokrenuli su utakmicu i odnijeli je u svom smjeru. Drago mi je da smo ostali u okviru 10 poena i idemo dalje korak po korak, utakmicu po utakmicu."

Vrlo motiviran bio je Krešimir Ljubičić.

"Čestitam Ciboni na pobjedi. Mi smo se pripremili najbolje što smo mogli. Napravili smo neke greške koje su rezultat manjka ovakvih utakmica. Imam posebnu draž igranja u ovoj dvorani. Ja sam dijete Zagreba i volim igrati u ovoj dvorani. Želim pobijediti Cibonu ove sezone i nadam se da će mi se ta želja ostvariti."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!