Vodeni sportovi

Martin i Valent Sinković srebrni u dvojcu na Europskom prvenstvu!

Branimir Korać • nedjelja, 11.10.2020.
Martin i Valent Sinković srebrni u dvojcu na Europskom prvenstvu!
Foto: Pixsell

Martin i Valent Sinković osvojili su srebrno odličje u dvojcu na Europskom prvenstvu! Srebro su uzeli zahvaljujući dobrom finišu utrke dok su zlato osvojili Rumunji...

Martin i Valent Sinković vraća se kući s Europskog prvenstva s osvojenim srebrnim odličjem. Sinkovići su u teškoj finalnoj utrci ipak ostali iza Rumunja, no i drugo mjesto je velika stvar, posebno u ovoj čudnoj sezoni koja je donijela puno neizvjesnosti.

Rumunjska posada Marius Cozmiuc i Ciprian Tudosa zasluženo su osvojili zlato, još u polufinalu su pokazali koliko su dobri odveslavši odličnu utrku na razini današnjeg rezultata.

Sinkovići su cijelim tijekom utrke bili između drugog i četvrtog mjesta, a na kraju su ipak mirno kao drugi ušli kroz ciljnu ravninu.

Nizozemci su najbolje krenuli i stvorili brzo prednost, ali u sredini utrke Rumunji su podignuli brzinu i jednostavno odjurili toliko daleko da nitko nije imao šanse za dostići ih.

Nizozemci su polako počeli padati u zadnjih 500 metara, prestigli su ih Sinkovići koji su dotad vodili veliku borbu s Talijanima za treće mjesto, a na kraju je i talijanska posada prestigla Nizozemsku koja je u konačnici ostala četvrta.

Dvojac, finale:
1. Rumunjska 6:26.520
2. Hrvatska 6:29.460
3. Italija 6:30.550
4. Nizozemska 6:30.990
5. Španjolska 6:35.430
6. Danska 6:40.870

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!