Nogomet

Dalić: 'Igrali smo sjajno sat vremena, moram biti zadovoljan pobjedom'

Jan Šneler • nedjelja, 11.10.2020.
Dalić: 'Igrali smo sjajno sat vremena, moram biti zadovoljan pobjedom'
Foto: Pixsell

Nakon druge pobjede u nizu i to istim rezultatom (2:1), izbornik Hrvatske Zlatko Dalić vrlo detaljno istaknuo je igru protiv Švedske i obrazložio neke taktičke zamisli...

Hrvatska je upisala prve bodove u Ligi nacija, a nakon pobjede protiv Švicarske u prijateljskom susretu, Vatreni su svladali Švedsku. Premda je gotovo cijelo vrijeme padala jaka kiša, teren na Maksimiru je izdržao.

"Čestitam dečkima na pobjedi i svim navijačima koji su došli. Igrali smo sjajno sat vremena, stvorili situacije za gol, ali smo pali. Na kraju moram biti zadovoljan pobjedom. Problem je bilo vrijeme i teren. Htjeli smo promjenama nešto promijeniti, ali nismo uspjeli i Švedska je imala neke šanse kod 1:1", rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Izbornik Hrvatske iznenadio je sastavom u kojem nije bilo niti jednog klasičnog napadača. Prvi je u igru ušao Andrej Kramarić i to tek u 85. minuti. Ipak, Hrvatska je djelovala odlično u prvom dijelu susreta.

"Htjeli smo promijeniti način igre, naći drugu varijantu. Stavili smo Perišića i Brekala kao brze igrače u sam napad. Imali smo posjed i kontrolu u našim rukama i to je jako dobro izgledalo", dodao je Dalić.

Kad bismo sudili samo po prvom dijelu ili bolje rečeno prvih 60 minuta, Hrvatska bi dobila vrlo dobru ocjenu. Ipak, završnica je bila slaba, prilično neuvjerljiva i tu Dalić mora tražiti stvari koje se moraju popraviti.

"Brine me malo što smo pali i nismo adekvatno igrali zadnjih pola sata. Primili smo opet gol, to nam se stalno događa. Mislim da je problem i u samopouzdanju, ali treba istaknuti tri boda i dobrih sat vremena igre", iskren je bio izbornik.

Za tri dana na Maksimir dolazi Francuska, a Hrvatska još pamti dva poraza od 4:2, jedan u finalu Svjetskog prvenstva, drugi ove sezone u Ligi nacija. Bez obzira na to, straha nema kod Hrvatske i Vatreni su spremni na revanš.

"Dat ćemo sve od sebe, radit ćemo sigurno neke promjene jer ne možemo Francusku pritisnuti visoko kao Švedsku. Vidjet ćemo još kako će sve proći", zaključio je Dalić.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!