Tenis

Henman: 'Đoković će završiti karijeru s najviše Grand Slam titula'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.10.2020.
Henman: 'Đoković će završiti karijeru s najviše Grand Slam titula'

Osvajanjem Roland-Garrosa Rafael Nadal izjednačio se s Rogerom Federerom na vrhu ljestvice onih s najviše Grand Slam titula u povijesti. Oni ih imaju po 20 dok je Novak Đoković iza njih sa 17.

Zanimljive opservacije dao je Mats Wilander gostujući na Eurosportu gdje je govorio o najboljim igračima u povijesti, ali i onome tko mu se čini kao igrač koji se probija.

"Danas se čini kako bi Rafa Nadal mogao imati najbolje šanse za najviše Grand Slam turnira u povijesti. Postoji sumnja oko Rogera Federera iako on može osvojiti još jedan jer je genij. Đoković je trenutno iza njih, ali i dalje ima dobre šanse. Naravno, udarac je za samopouzdanje jer nije osvojio niti US Open, niti Roland-Garros, ali sada će se posvetiti treningu i biti glavni favorit na Australian Openu. On zna da ako iduće godine osvoji tri turnira da će doći do brojke od njih 20 i tu je."

Od novih igrača Wilander ističe Jannika Sinnera.

"Jako mi se sviđa Jannik Sinner, sviđa mi se ta fizička strana njegovog tenisa, mislim da je u ova dva tjedna njegov forhend bio najsnažniji. Dobro servira, psiha mu je snažna, igra vrlo smireno, a agresivno. Naravno, tu je i Stefanos Tsitsipas koji se već predstavio kao budući osvajač Grand Slam turnira, međutim Jannik Sinner je najmlađi i najperspektivniji, mogu ga zamisliti među najboljima."

Tim Henman vjeruje kako će Đoković završiti karijeru s najviše Grand Slam titula.

"Ako moram nekoga odabrati, biram Novaka Đokovića. Čini se da je u najboljoj formi, Rafino tijelo načeto je brojnim problemima s koljenima. Za njega je fantastično da je uhvatio Rogera. Čudesno je ono što su dosad napravili Federer, Đoković i Nadal. Načini na koje se pripremaju, treniraju i sprječavaju ozljede je impresivan. Oni neće biti ovdje zauvijek stoga uživajmo dok možemo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!