Nogomet

Zajec: 'Hrvatska ne može odigrati čitavu utakmicu na visokom nivou i to je problem'

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.10.2020.
Zajec: 'Hrvatska ne može odigrati čitavu utakmicu na visokom nivou i to je problem'
Foto: Pixsell

Bilo je i dobrih i loših stvari, ali Hrvatska je upisala zasluženu pobjedu protiv Švedske, smatra Velimir Zajec...

Hrvatska je upisala pobjedu 2:1 protiv Švedske, dobar dio utakmice odigrala je dobro, ali imala je lošijih stvari koje su mogle biti skupe. Velimir Zajec smatra kako je Hrvatska dobro odradila posao, pritisak je postojao i on se osjetio.

"Svi igrači su odigrali solidno i dobro. Utakmica Hrvatske i Švedske bila je izuzetno važna za nas, morali smo ju pobijediti i to je bilo opterećenje. Međutim, u prvom poluvremenu Hrvatska je igrala jako dobro, imali su Šveđani doduše jednu-dvije prilike, ali naši reprezentativci su bili puno bolji. Kombinatorno smo igrali odlično. Sve linije su funkcionirale dobro i zasluženo smo poveli, iako sam mišljenja da smo trebali imati i veću prednost. Drugo poluvrijeme donijelo je pad u igri, nije Hrvatska toliko dobra igrala kao u prvom. Šveđani su bili objektivno bolji. Međutim, gol Kramarića je presudio. I zasluženo smo na kraju slavili, pokazavši da smo bolja momčad od Šveđana i da imamo šansu proći u daljnju fazu natjecanja u Ligi nacija", kaže Zajec za net.hr.

Zajec je jako zadovoljan s doprinosom Andreja Kramarića koji je unatoč ozljedi zaigrao i postigao pogodak.

"Njegova osnovna kvaliteta uvijek je bila osjećaj za gol i on je zasigurno jedan od najboljih igrača što se toga tiče. Njemu nekako odgovara kad uđe ovako na brzinu, uvijek zabije pogodak. Šteta što je ozlijeđen. Međutim, možda se oporavi a možda opet uđe na desetak-petnaest minuta. No, treba biti fer i pohvaliti sve ove druge igrače koji su iznijeli pobjedu na svojim leđima. Odigrali su na vrhunskom nivou i trkački i kvalitetom. Zadovoljan sam."

Hrvatska je tijekom susreta imala dosta oscilacija i to se osjetilo na prezentaciji.

"Očigledno je da nismo kompletno spremni. Hrvatska ne može odigrati čitavu utakmicu na visokom nivou, u istom ritmu. I to je problem. Znači, problem je individualne kvalitete i snage. No, želim naglasiti da, kad se bude više utakmica odigralo, onda će se riješiti i to, vratit će se u onu svoju dobro poznati formu."

Protiv Francuske bit će vrlo teško i neugodno, ali tu će se vidjeti hrvatska snaga.

"Čeka nas teška utakmica s Francuskom i tu ćemo u stvari vidjeti koliko smo trenutno dobri i jaki. No, moramo uzeti u obzir da niti jedan igrač nije u onoj vrhunskoj natjecateljskoj formi zbog koronakrize. Međutim, u nogometu nema olakotnih okolnosti, moraš non-stop igrati disciplinirano", ističe Zajec za net.hr.

FOTO: Žarko Bašić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!