Tenis

Čilić u tri seta bolji od lucky losera za drugo kolo Kölna

Matej Kačan • utorak, 13.10.2020.
Čilić u tri seta bolji od lucky losera za drugo kolo Kölna

Hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno je odradio prvo kolo turnira u Kölnu. Osmi nositelj je za dva i pol sata uz manje probleme svladao lucky losera iz SAD-a, Marcosa Girona...

Osmi nositelj turnira u Kölnu, Hrvat Marin Čilić se plasirao u drugo kolo turnira, ali bi sigurno htio da je to učinio brže i uz manje problema. Naime, lucky loser Marcos Giron ga je na terenu zadržao čak dva i pol sata.

90. igrač svijeta je u glavni turnir ušao nakon otkazivanja Ricardasa Berankisa, a protiv Čilića je pružio vrlo dobar otpor, posebno u drugom setu. Počeo je dobro i u prvom te je držao svoj servis do 3:2 za Marina koji potom radi dva breaka i uzima tri gema u nizu za 6:2.

No, Čilić je mnogo slabije ušao u drugi set te je odmah izgubio servis i našao se u zaostatku 2:0, ali se uspio vratiti i okrenuti do 3:2. No, opet je pao, izgubio servis za 4:3, a onda i pri 5:3 spašavao čak četiri set lopte. Što Amerikanac nije uspio u devetom, odradio je u desetom gemu na svom servisu za 6:4 i 1-1.

I u trećem setu je bilo drame, nakon 2:2 Čilić mora spašavati 0:40 i čak tri break lopte. To je i uspio, a onda odmah oduzima servis Gironu za 4:2 što nije odmah obranio jer se Giron vraća na 4:3.

Ni Amerikanac nije uspio zadržati svoj servis i ravnopravno se vratiti u set jer Čilić odgovara novim breakom za 5:3, a onda na svom servisu spašava 30:40 i odmah koristi prvu set i meč loptu za prolazak dalje nakon dva i pol sata igre.

Čilića u drugom kolu čeka 71. igrač svijeta Alejandro Davidovich Fokina, a meč će se odigrati u četvrtak.

ATP Köln, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 8) - Marcos Giron (SAD, LL) 6:2, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!