Nogomet

Luis Enrique: 'Loša je navika kriviti za sve De Geu'

Branimir Korać • srijeda, 14.10.2020.
Luis Enrique: 'Loša je navika kriviti za sve De Geu'

Španjolska je upisala poraz u Ligi nacija protiv Ukrajine, izgubila je u Kijevu 1:0 u susretu u kojem je apsolutno dominirala, a domaćin iz jednog od vrlo rijetkih napada stigao do pogotka...

Iako je bila u potpuno podređenom položaju, Ukrajina je uspjela nekako izvući pobjedu protiv Španjolske slaveći 1:0 golom Cigankova iz drugog poluvremena.

Bila je dovoljna jedna kontra i lijep pogodak udarcem izvana pri čemu je David De Gea bio podosta van svoje pozicije i zaradio je novu rundu kritika. Luis Enrique nakon susreta stao je u obranu svog vratara.

"Uvijek možeš više, ali loša je navika za sve kriviti Davida De Geu."

"Ako napadaš u kontinuitetu, znaš da je moguć kontranapad. Ako se protivnik brani i drži 0:0 pa nas iz jedne akcije iznenadi, moramo mu čestitati. Ništa se ne događa ako jednu ili dvije utakmice ne zabiješ pogodak, stvorili smo toliko prilika da smo ih mogli uništiti, utakmica je bila u potpunosti pod našom kontrolom, a protivnik pokušavao zatvoriti linije dodavanja. Prošao sam puno takvih utakmica u karijeri, protivnik ti raste i onda iz tranzicije napravi problem."

Unatoč porazu Španjolska je i dalje prva u skupini, ali samo s bodom prednosti ispred Njemačke i Ukrajine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!