Košarka

Velić i Nakić: 'Dobra reakcija, nismo potonuli nakon Mornara'

Matej Kačan • četvrtak, 15.10.2020.
Velić i Nakić: 'Dobra reakcija, nismo potonuli nakon Mornara'

Akteri utakmice Cibone i Alkara bili su svjesni da je Cibona ozbiljnim pristupom pokazala realno stanje snaga, ali su i izrazili žaljenje što u Sinju nije bilo publike...

Košarkaši Cibone stigli su do četvrte pobjede u HT Premijer ligi nakon novog teškog poraza u ABA ligi. U Sinju je nedostajala ona karakteristična košarkaška atmosfera jer se igralo bez publike, ali je svejedno pobjedom bio zadovoljan Ivan Velić.

"Nažalost, takvo je vrijeme da smo morali igrati pred praznim tribinama. Imali smo dobru reakciju nakon teškog poraza i puta kojeg smo imali. Respektirali smo Alkar i ozbiljno ušli u utakmicu. To je rezultiralo kontrolom cijelog susreta. Praktički smo do poluvremena riješili utakmicu tako da smo imali prostora dati priliku svim igračima. Čestitam igračima na dobrom pristupu i pobjedi", kazao je trene Cibone.

Zadovoljan je bio i jedan od najboljih strijelaca Cibone, Toni Nakić koji je ubacio 18 poena.

"Dobro je što nismo potonuli nakon utakmice protiv Mornara. To je pozitivno što možemo izvući. Moramo ovu igru koju smo igrali danas prenijeti na nivo više, odnosno, i u regionalnu ligu koju igramo. Zaslužili smo pobjedu. Šteta što smo danas igrali pred praznim tribinama, Sinj je poznat po svom ambijentu i ova je dvorana jedna od rijetkih koja uvijek ima pune tribine."

U drugom taboru raspoloženje nije tako dobro, ali je Damir Milačić svjestan da njegova ekipa bodove treba tražiti protiv nekih drugih ekipa.

"Razlika je ružna, ne mazi nas ždrijeb, a ni sreća što se tiče povreda. Mi smo s glavama gore, idemo dalje. Pripremamo se na utakmicu s Goricom, ako je bude s obzirom na njihove probleme s koronavirusom. Cibona je zasluženo pobijedila, znao sam da će ući maksimalno pripremljeni zbog dva vrlo teška poraza u ABA ligi. Negdje su trebali podići samopouzdanje, nažalost to je bilo protiv nas. Bilo je u pojedinim trenucima odlično, u pojedinim kriminalno. Trebamo sagledati situaciju što se dogodilo i nastaviti dalje."

AUTOR: KK Cibona

FOTO: KK Cibona

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!