Tenis

Ćoriću neočekivano lakši posao, šesti igrač svijeta ispao u St. Peterburgu

Branimir Korać • četvrtak, 15.10.2020.
Ćoriću neočekivano lakši posao, šesti igrač svijeta ispao u St. Peterburgu

Borna Ćorić već se vjerojatno priprema za dvoboj protiv odličnog Daniila Medvedeva, međutim Rus je kiksao protiv Reillyja Opelke koji će tako biti Bornin protivnik u četvrtfinalu...

Četvrti nositelj turnira u St. Peterburgu Karen Hačanov morao se pošteno naraditi za prolaz. Aslan Karacev mu je uzeo prvi set sa 6:4, dugo se držao u drugom setu, ali pred kraj je pao i Hačanov je u nastavku meča ipak održao kontrolu.

Kroz slične muke prolazio je Andrej Rubljov koji je na sličan način eliminirao Uga Humberta. Rus je imao visokih 89 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, ali svejedno je uspio dva puta tijekom meča izgubiti servis što ga je i koštalo prvog seta.

Prilično rutinski do četvrtfinala je stigao Miloš Raonić koji je lako preskočio Aleksandera Bublika za svega 67 minuta. Raonić je slavio sa 6:3, 6:2 u susretu u kojem je spasio sve četiri break lopte, a s druge strane tri puta uzeo servis protivniku.

Za iznenađenje dana pobrinuo se Reilly Opelka koji je u tri seta eliminirao prvog nositelja i šestog igrača svijeta Daniila Medvedev. Medvedev je i drugi i treći set izgubio u samoj završnici nakon što je ranije tijekom seta propustio niz brek lopti.

Lako je do četvrtfinala došao Denis Šapovalov koji je izgubio poput Raonića samo pet gemova protiv Ilje Ivaške. Šapovalov je izdominirao mečom i iskoristio povoljan ždrijeb te se katapultirao u četvrtfinale.

ATP St. Peterburg, drugo kolo:
Karen Hačanov (Rusija, 4) - Aslan Karacev (Rusija) 4:6, 7:5, 6:3
Andrej Rubljov (Rusija, 3) - Ugo Humbert (Francuska) 4:6, 6:4, 7:5
Miloš Raonić (Kanada, 6) - Aleksander Bublik (Kazahstan) 6:3, 6:2
Reilly Opelka (SAD) - Daniil Medvedev (Rusija, 1) 2:6, 7:5, 6:4
Denis Šapovalov (Kanada, 2) - Ilja Ivaška (Bjelorusija) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!