Nogomet

Dambrauskas: 'Moramo još puno toga popraviti bez obzira na rezultate'

Matej Kačan • subota, 17.10.2020.
Dambrauskas: 'Moramo još puno toga popraviti bez obzira na rezultate'
Foto: Pixsell

Trener Gorice Valdas Dambrauskas je uzbuđen zbog gostovanja na Maksimiru, ali je svjestan da njegova momčad usprkos dobrom ulasku u sezonu još mora napredovati...

Nogometaši Gorice nakon završetka dvotjedne reprezentativne stanke odlaze na gostovanje kod Dinama. Do sada je odigrano sedam kola u kojima je momčad ostvarila pet pobjeda, te po jedan remi i poraz. Uoči susreta na Maksimiru Gorica se nalazi na drugom mjestu na tablici HT Prve lige s istim brojem bodova kao i Dinamo, ali i utakmicom više.

"Pozicija na tablici je relativna stvar. Teško je tu govoriti o ogledu prvog i drugog, jer iza nas je tek sedam utakmica. Moramo gledati naprijed, ni u kojem slučaju ne smijemo se procjenjivati kroz mjesto na tablici. Najbolja procjena naše vrijednosti naša je izvedba na terenu, način na koji igramo", kazao je trener Valdas Dambrauskas.

Gorica igra dobro i skuplja bodove u najboljem startu u povijesti kluba, ali je trener perfekcionist i svjestan je da je potrebno još mnogo rada i napretka da bi se dostigla željena razina.

"Znamo da bez obzira na rezultate, još jako, jako puno toga moramo popraviti. Pogotovo kad je riječ o posljednjih nekoliko utakmica, u kojima smo uspjeli pobijediti, zbog čega smo zadovoljni, ali igrom nikako nismo mogli biti zadovoljni. U nekom drugom slučaju, i ishod bi bio drukčiji. I bit će drukčiji ako ne budemo radili na tome da budemo bolji u onim fazama u kojima dosad nismo bili dobri, pogotovo u obrani, obrambenoj tranziciji",rekao je trener Valdas Dambrauskas.

Gostovanje na Maksimiru najveća je utakmica za svaku momčad u HT Prvoj ligi i zato je motivacija u momčadi velika, pogotovo kad se zna da je Dinamo susjed na tablici.

"Uzbuđeni smo zbog odlaska na Maksimir, svaki igrač i svaki član stožera, jer imamo ambicije, želimo se nadmetati s najboljima, a sutra imamo savršenu priliku da to i učinimo. Igramo protiv prvaka, najbolje momčadi u državi, a igramo za prvo mjesto na tablici. Jako lijep izazov za sve nas!"

Uz Dambrauskasa je na konferenciji za medije sjedio i Jiloan Hamad koji se ne obazire na protivnika, već se fokusira samo na igru i izvedbu Gorice.

" Optimistični smo, puni samopouzdanja, ali ne radi se tu samo o Dinamu. U svakoj utakmici koju igramo, doma ili u gostima, imamo jednak pristup, želimo pobijediti. Ne postoje utakmice koje smatramo prevelikim za nas, a na nama da to potvrdimo i na travnjaku", kazao je Hamad.

AUTOR: HNK Gorica

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!