Tenis

Borna Ćorić pobjedom nad Raonićem ponovno u finalu St. Peterburga

Mihaela Bradovski • subota, 17.10.2020.
Borna Ćorić pobjedom nad Raonićem ponovno u finalu St. Peterburga

Borna Ćorić i ove godine igrat će u finalu turnira u St. Peterburgu. Prošle sezone na ovom turniru poražen je u završnom susretu od Daniila Medvedeva, a ove godine protivnik će mu biti Andrej Rubljov...

Odličan tjedan Borne Ćorića u St. Peterburgu se nastavlja. Ćorić je izborio prolaz u finale pobjedom u tri seta protiv Miloša Raonića u dvoboju u kojem su prvi i drugi set lakoćom obilježeni odličćnom igrom jednog pa drugog igrača dok je Ćorić imao više živaca na kraju i slavio s 1:6, 6:1, 6:4.

Nije dobro krenulo. Borna je odmah izgubio svoj servis u maratonskom drugom gemu, ali Raonić tu nije stao već je došao do još jednog breaka te vrlo brzo poveo s 5:0. Prvi set tako je dobio rutinski sa 6:1.

Još brži je bio Borna u drugom setu. Niti deset poena nije uhvatio Raonić u tom setu, Borna je poveo s 5:0, u prvih pet gemova Raonić je uhvatio tek četiri poena i bilo mu je jasno da će odluka pasti u trećem setu.

Tamo je Borna u drugom gemu spasio tri break lopte da bi kod 2:2 stigao do 15:40 i odmah oduzeo servis Raoniću. Do kraja seta Ćorić je mirno držao svoj servis ne dopustivši Kanađaninu na reternu više od poena po gemu.

U drugom polufinalu Andrej Rubljov u tri seta bio je bolji od Denisa Šapovalova.

St. Peterburg, polufinale:
Borna Ćorić (Hrvatska, 7) - Miloš Raonić (Kanada, 6) 1:6, 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!