Tenis

McLachlan i Škugor propustili veliku priliku za ulazak u finale u St. Peterburgu

Branimir Korać • subota, 17.10.2020.
McLachlan i Škugor propustili veliku priliku za ulazak u finale u St. Peterburgu
Foto: Pixsell

Ben McLachlan i Franko Škugor ipak su ostali kratki i neće igrati u finalu turnira u St. Peterburgu. U polufinalu su ih porazili Jürgen Melzer i Edouard Roger-Vasselin...

Ben McLachlan i Franko Škugor nisu bili daleko do svog prvog zajedničkog finala na ATP Touru. Ovo im je uopće bio premijerni nastup, a u polufinalu St. Peterburga zaustavljeni su u produženom tie-breaku.

Trebalo im je nekoliko gemova za zagrijavanje, Melzer i Roger-Vasselin poveli su s 2:0 uz break da bi nakon toga McLachlan i Škugor proigrao, dva puta napravili break i propustili dvije vezane break lopte u šestom gemu, no bilo je dovoljno za osvajanje prvog seta.

U drugom setu Melzer i Roger-Vasselin ponovno su prvi došli do breaka, japansko-hrvatska kombinacija vratila se u set, ali u tie-breaku nije dovršila posao.

Otišlo se u produženi tie-break gdje su McLachlan i Škugor zadnji put vodili sa 6:5 i nakon toga do kraja meča osvojili još samo jedan poen.

St. Peterburg, polufinale:
Jürgen Melzer/Edouard Roger-Vasselin (Austrija/Francuska, 2) - Ben McLachlan/Franko Škugor (Japan/Hrvatska) 3:6, 7:6(4), 10:7

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!