Nogomet

Rendulić: 'Svaka pobjeda je draga, pogotovo ako je ona ostvarena protiv susjeda'

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.10.2020.
Rendulić: 'Svaka pobjeda je draga, pogotovo ako je ona ostvarena protiv susjeda'
Foto: Pixsell

Za iznenađenje osmog kola HT Prve lige pobrinuo se Šibenik koji je gostovao u Splitu kod Hajduka i upisao vrlo vrijednu pobjedu 1:0...

Šibenik je upisao veliku pobjedu u gostima kod Hajduka, slavio je 1:0 golom Emira Sahitija. Krunoslav Rendulić svjestan je koliko ova pobjeda Šibenčanima znači.

"Svaka pobjeda je draga, pogotovo ako je ona ostvarena protiv susjeda, pogotovo protiv Hajduka. Posebno je Šibenčanima drago kad se dobije Hajduk, tako da… Sretni smo što smo to napravili, upisali smo tri boda koja su nama jako značajna u borbi za ostanak u ligi. To smo apsorvirali, idemo dalje", istaknuo je Rendulić za net.hr.

Nekih posebnih priprema za Hajduk nije bilo.

"Priprema je bila uobičajena, kakva i je prije svake utakmice. Dogovor je bio da se ni u ludilu ne idemo braniti nego suprotno, nego da ih idemo napasti. U nekim dijelovima smo to jako dobro i uspijevali. Znali smo da će doći period u utakmici kad će nas Hajduk stisnuti, kad ćemo morati biti maksimalno koncentrirani na obranu. To se dogodilo zadnjih petnaestak minuta, tu smo stvarno reagirali fenomenalno i zasluženo smo dobili. Htjeli smo i napali Splićane od prve minute koji sve svoje utakmice pokušavaju riješiti u prvih petnaest-dvadeset minuta. Tako su slomili Varaždin, nakon nekoliko minuta, ali su visoko stisnuli. Tako da naša opcija nije uopće bila da mi dođemo na Poljud, stanemo svi na šesnaest metara i čekamo što će se dogoditi, nego jednostavno je bila ideja da ih napadnemo. Nekad je to bilo manje uspješno, nekad više, ali mogli ste primijetiti da smo mi čitavu utakmicu odigrali dosta hrabro."

Pobjeda Šibenika nije dobro utjecala na situaciju na Poljudu, Hajduk sve više bodovno zaostaje za Dinamom.

"Pa dobro, klub tipa Hajduka ili neki drugi veliki klub, stalno gledaju na pobjede i one su normalna stvar, podrazumijevaju se. No, kad odigraš malo lošije, kad priča ne ide u očekivanom smjeru, onda su uvijek problemi. Hajduk je veliki klub, sigurno da će oni naći snage i rješenje kako se izvući iz problema. Oni najbolje znaju koji su. Mi izvana možemo samo nagađati, no to nije naša stvar. Mi gledamo sebe, fokusirani smo na sebe, imamo i mi dovoljno svojih problema."

"Svaka momčad ima dobrih i loših strana. Čak i one najbolje. Mi smo točno znali kako Hajduk igra i dobro smo ih izanalizirali, te iskoristili njihove slabosti. Moji momci su odreagirali fenomenalno, bez njih svaka priprema i svaka zamisao trenera padaju u vodu. Posao na terenu određuje igrače, tako da su oni najzaslužniji za pobjedu."

Bez obzira na ovu pobjedu, ciljevi ostaju isti."

"Naš glavni cilj je ostati u ligi, to je jasno. Ako se napravi nešto preko toga je bonus. Ali, glavni i primarni cilj je ostati u ligi. Na to smo fokusirani i razmišljamo samo u tom smjeru."

Kako je susret u Splitu vidio sportski direktor Ivan Bulat, pročitajte na net.hr.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!