Nogomet

Advocaat: 'Ako jedan Petković sjedi na klupi, a igra Gavranović, jasno je koliko je Dinamo jak'

Branimir Korać • utorak, 20.10.2020.
Advocaat: 'Ako jedan Petković sjedi na klupi, a igra Gavranović, jasno je koliko je Dinamo jak'
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamo nastup u grupnoj fazi Europske lige otvara protiv Feyenoorda, a trener Nizozemaca iznimno cijeni Modre i ima visoko mišljenje o Dinamu...

Na klupi Feyenoorda sjedi veliko trenersko ime, Dick Advocaat dovest će ovu momčad u Zagreb i tražiti pobjedu protiv Dinama. Pomaže mu Željko Petrović, bivši igrač Dinama i nedavno kratko trener Intera iz Zaprešića koji jako dobro poznaje Modre.

"Ne poznajem Dinamo onako kako poznajem neke druge momčadi koje pratim svakodnevno, ali znam da je nevjerojatno koliko je Dinamo stvorio velikih igrača. Međutim nisam jedini koji mu se divim, a o današnjoj momčadi sve mi informacije daje moj asistent Željko Petrović", kaže Advocaat za Sportske novosti.

Advocaat je posebno istaknuo neke od igrača.

"U prvenstvenoj utakmici sam vidio da je jako dobra momčad. Ako jedan Bruno Petković koji je hrvatski reprezentativac sjedi na klupi, a igra švicarski reprezentativac Gavranović, onda je jasno koliko je Dinamo jak. Jako cijenim Mislava Oršića koji je iznimno opasan i o kojem sam dobio puno informacija. Ademi nije igrao zadnju utakmicu, ali on je motor ove momčadi."

S momčadske strane također iznimno cijeni Modre.

"To je super kolektiv i to ne govorim iz kurtoazije, bez piljenja naopako to je zaista odlična momčad. Prošle sezone je u sudačkoj nadoknadi protiv Šahtara ostao bez osmine finala Lige prvaka, jedna Atalanta koja je oduševila nogometni svijet ovdje je teško stradala s 4:0. Dinamo je velika momčad."

U Maksimiru očekuje jako tešku utakmicu i daje podjednake šanse.

"Bit će to jako teška i zahtjevna utakmica s podjednakim šansama za obje momčadi. I veće momčadi od Feyenoorda kada dolaze u Zagreb imaju ogromno poštovanje prema Dinamu. Atalanta je bila pregažena, a samo su pogreške Dinamove obrane spasile Šahtar. Bit će to jako ozbiljna utakmica s jako ozbiljnim protivnikom, mi nismo Manchester City da samo tako prođemo kroz Zagreb, bit će neizvjesno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!