Košarka

Tomić sjajan u pobjedi Joventuta, Partizan slavio, Cedevita Olimpija i Mornar izgubili

Matej Kačan • srijeda, 21.10.2020.
Tomić sjajan u pobjedi Joventuta, Partizan slavio, Cedevita Olimpija i Mornar izgubili

Odigrano je nekoliko susreta četvrtog kola Eurokupa, a na svim smo terenima imali ili hrvatskih ili barem regionalnih predstavnika...

Joventut iz Badalone i dalje dominira grupom A Eurokupa. Španjolci su ostvarili i četvrtu uzastopnu pobjedu, ovaj put protiv Reyer Venecije koja je na omjeru 1-2. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, susret je prelomila treća dionica koju je Joventut dobio s 28:20, a u posljednjoj je povećao prednost do konačnih 92:78.

Imao je Joventut mnogo podjednakih igrača pa je njih čak šest zabilo između 11 i 15 poena, a među njima je bio i Ante Tomić koji je bio sjajan s 14 poena za 21 minutu (4/6 iz igre, 6/9 bacanja), ali uz sedam skokova i pet dodavanja.

U ostala tri susreta su sudjelovali regionalni predstavnici, a samo je Partizan ostvario pobjedu. Uz puno teške muke Partizan je svladao Bašakšehir i jasno je već da to nije ni sjena one prošlosezonske dominantne momčadi.

Završilo je 82:76 za Partizan kod kojeg je 22 ubacio Codi Miller-McIntyre, dok je 19 dodao Eric Mika. Kod turske momčadi je prednjačio Erick Green s 23 ubačaja.

Jako slabu utakmicu je odigrala Cedevita Olimpija koja je Trentu zabila tek 51 poen i izgubila je s 10 razlike, a sve bi bilo još i gore da nije bilo zadnje četvrtine i 17:7 za Slovence. Nitko se nije istaknuo kod Cedevita Olimpija, a Roko Ukić je za 11 minuta ostao bez ubačaja (0/2 za dva, 0/3 za tri) uz jednu ukradenu loptu.

Nakon gostovanja kod Zvezde, novu blijedu partiju je odigrao Mornar koji očito protiv jačih ekipa ima problema u napadu i protiv Boulognea je ubacio tek 65 poena. Slavio je domaćin sa 78:65 uz 16 poena Boba Grayja, dok je kod Mornara 22 ubacio Jacob Pullen.

Eurokup, 4. kolo:
Bašakšehir - Partizan 76:82
Levallois - Mornar Bar 78:65
Trento - Cedevita Olimpija 61:51
Joventut - Venezia 92:78

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!