Nogomet

Luis Castro: 'Bez 13 igrača smo, a vi pričate o tome kako je Realu teško?'

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.10.2020.
Luis Castro: 'Bez 13 igrača smo, a vi pričate o tome kako je Realu teško?'

Šahtar iznimno oslabljen gostuje u Madridu kod Reala. Madriđani su u prvenstvu za vikend izgubili od Cadiza, ali to nije olakotna okolnost za Šahtar...

Madridski Real dočekuje u prvom kolu Lige prvaka momčad Šahtara. U taj susret ulazi kao veliki favorit, ali gosti ne dolaze s bijelom zastavom i pokušat će iznenaditi iako imaju ogromnih problema s izostancima.

"UEFA je postavila određene paramentre, svi smo ih dobili i moramo se prema njima i ponašati. Naravno da bih više volio da protiv Reala igramo u nekom trenutku u kojem bi imali manje ozlijeđenih jer u ovom trenutku prolazimo kroz noćnu moru, Krivcov, Matviienko, Ismaily, Stepanenko, Alan Patrick, Kovalenko, Taison, Moraes, Bolbat samo su neki od odsutnih i to nije nešto o čemu trener sanja. To ne smanjuje našu ambiciju i odgovornost, želimo dobar nastup i rezultat i dalje, a hoće li biti teško, naravno da hoće", kaže trener Šahtara Luis Castro.

Ukrajina je nedavno odigrala dobru utakmicu protiv Španjolske i upisala pobjedu 1:0. Međutim takve utakmice s takvim defenzivnim pristupom koji se isplatio, ne događaju se svaki dan.

"Imao sam priliku pogledati te utakmice i čestitam Ševčenku i cijeloj ukrajinskoj reprezentaciji na ostvarenom rezultatu. Međutim moramo biti svjesni da je Španjolska kreirala ogroman broj prilika koje srećom nije realizirala. Treba suditi ne samo po rezultatu već po svemu što se događa na travnjaku."

Novinare je zanimalo je li olakotna okolnost što je Real izgubio od Cadiza i time je malo uzdrman.

"Kakva je to situaciju u Realu? Real je osvojio tri Lige prvaka zaredom, bio je prvak Španjolske nebrojeno puta, mi smo izgubili 13 igrača i onda pričate o teškoj situaciji u Realu? Šalite se, kakve je to situacija? Tu su Courtois, Nacho, Varane, Sergio Ramos, Militao, Marcelo, Casemiro, Valverde, Modrić, Benzema, Isco, Vinicius i vi me pitate o situaciji u Realu. Nikada ne razmišljate o prošlim rezultatima, Real Madrid je vrlo opasna i snažna momčad. Ove sezone svim velikim klubovima dogodile su se čudne stvari, Bayern je primio četiri gola kod Hoffenheima, Liverpool sedam u jednoj utakmici, Manchester United šest, Barca osam u Ligi prvaka, City je pet ili šest bodova do vrha, Real je izgubio od Cadiza, Porto kod kuće od Maritima... Igraču su pod pritiskom, puno je utakmica i nisu se odmorili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!