Nogomet

United šokirao PSG, Leipzig lako protiv Basaksehira

Jan Šneler • utorak, 20.10.2020.
United šokirao PSG, Leipzig lako protiv Basaksehira

Premda je Manchester United velik klub, pobjeda "Crvenih Vragova" na gostovanju kod PSG-a pravo je iznenađenje, a junak je bio Marcus Rashford...

Kompletirano je prvo kolo u skupini H Lige prvaka, a već prvog dana vidjeli smo veliko iznenađenje. Kladionice su davale Manchester Unitedu šanse 1:6 da će slaviti u Parizu, ali trupe Ole Gunnara Solskjaera pokazale su veliku odlučnost.

PSG - Manchester United 1:2

Sjajan je večeras na golu bio i David de Gea koji je zaustavljao sve što je moglo proći kroz obranu Uniteda. PSG je bolje otvorio utakmicu, ali Manchester United prvi dolazi do vodstva.

U 23. minuti, nakon konzultiranja s VAR-om, sudac Antonio Mateu Lahoz dodijelio je gostima kazneni udarac. Bruno Fernandes je u svom stilu mirno reagirao i poslao Keylora Navasa u jednu, a loptu u drugu stranu.

Gosti su vodili premda se očekivalo da će PSG morati napraviti nešto više od onog što su pokazali u prvom dijelu. U nastavku susreta Parižani su izjednačili, ali ne na način na koji su to svi očekivali.

Iz kornera je ubacio Neymar, a u skoku glavom prilično nespretno Anthony Martial poslao loptu u mrežu. Francuski napadač nad kojim je skrivljen kazneni udarac iz prvog dijela sad je vratio PSG u igru.

Sada su domaći bili u naletu, ostalo je još jako puno vremena, ali ovo nije bila njihova večer. Što god su pokušavali, nije im polazilo za rukom. A ako nije njima onda je Unitedu.

U 87. minuti Marcus Rashford prolazi kroz prilično neaktivnu obranu PSG-a i iznimno preciznim udarcem pogađa dalji kut Navasova gola za konačnih 1:2 i važna tri boda za o(p)stanak Solskjaera.

RB Leipzig - Basaksehir 2:0

Leipzig je bio velik favorit u susretu protiv turskog Basaksehira i to je potvrdio na terenu. Njemačka momčad odigrala je odlično prvo poluvrijeme, a u nastavku znala na vrijeme stati na loptu i primiriti igru.

U prvom dijelu sve je riješio vrlo raspoloženi Angelino. U 16. minuti, kao da je klasni napadač a ne bek, Angelino se našao leđima okrenut golu, primio loptu i nakon sjajnog okreta poentirao za 1:0.

Ako i to nije bilo dosta, nekoliko minuta kasnije Angelino je ponovno u akciji, ovoga puta u kontri. Ostavljen potpuno sam, primio je loptu na desetak metara i isprve mirno pogodio za povećanje prednosti.

Španjolac je imao još jednu vrlo izglednu priliku u 31. minuti, ali ovoga puta nije uspio. U nastavku susreta puno zamjena, nešto mirnijeg nogometa i prilično razbijenog ritma igre.

To je jasno išlo u korist domaćem sastavu koji je ispunio cilj i ostvario pobjedu. Još kada se zna da nisu primili pogodak i da su riješili vrlo rano pitanje pobjednika, u RB Leipzigu mogu samopouzdano u goste Unitedu 28. listopada.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

PSG1:2Manchester United
RB Leipzig2:0Basaksehir
1PSG 613:6+712
2RB Leipzig 611:12-112
3Manchester United 615:10+59
4Basaksehir 67:18-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!