Liga prvaka, skupina F, 1. kolo, 20.10.2020, 21:00 h
Lazio
Lazio 3:1 Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund pao u Rimu, Immobile 'svoje' počastio golom i asistencijom

Matej Kačan • utorak, 20.10.2020.
Dortmund pao u Rimu, Immobile 'svoje' počastio golom i asistencijom

Nogometaši Lazija velikom su pobjedom krenuli u svoju povratničku sezonu u Ligi prvaka. Lazio je kod kuće svladao Borussiju Dortumd s 3:1 uz gol i asistenciju Cire Immobilea...

Nakon pobjede Club Bruggea, vrh tablice s tri boda uz Belgijce je zauzeo i Lazio. Talijani su se nakon dugo vremena vratili u Ligu prvaka i to su proslavili domaćom pobjedom protiv najvećeg konkurenta u grupi, Borussije Dortmund.

Nijemci su vjerojatno bili zadovoljni kad su vidjeli svoju grupu, ali su odmah dobili znak da neće prolazak biti tako lagan jer već su tri boda u minusu. Već u prvih pola sata je Dortmund upao u velike probleme jer je gubio 2:0.

Sve je otvorio fantastični Ciro Immobile u svom prvom nastupu za Lazio nakon 16 dana i crvenog kartona. Odmah je krenuo pogotkom, u šestoj je minuti dočekao dobru Correinu loptu i s ruba peterca lako zabio.

U 23. je već 2:0, Luiz Felipe je izveo korner, a loptu je u svoju mrežu skrenuo Hitz. Nakon toga Dortund preuzima inicijativu i ide po smanjenje rezultata, ali golova nema sve do 71. minute.

Tad je Erling Haaland probudio nadu kad je sjano pogodio nakon povratne lopte s 15 metara, ali je Immobile odlučio da povratka neće biti. Zato je on za samo pet minuta izbio iza obrane s lijeve strane te je poslao povratnu na pet metara koju u mrežu sprema Akpa Akpro za 3:1 i sva tri boda.

Liga prvaka, skupina F, prvo kolo:
Lazio - Borussia Dortmund 3:1

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zenit1:2Club Brugge
Lazio3:1Borussia D.
1Borussia D. 612:5+713
2Lazio 611:7+410
3Club Brugge 68:10-28
4Zenit 64:13-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!