Nogomet

Dinamo-Cibalia: Igrači i BBB se više ne mrze

Davor Sajko • subota, 22.04.2000.

NK Dinamo - NK Cibalia 3:0 (0:0)

Zagreb, stadion Maksimir
Gledatelja: oko 1000

Suci: Pero Radić (Rijeka), Branko Kožarec (Samobor), Slavko Kaurić (Glina), Edo Trivković (Split)

NK Dinamo: Dražen Ladić 6, Damir Krznar 6, Goran Jurić 6, Zoran Pavlović 5,5 (Nermin Šabić, 57.min 5,5), Edin Mujčin 5,5, Danijel Šarić 6, Mario Cvitanović 5,5, Igor Cvitanović 5,5 (Mihael Mikić, 46.min 7), Stjepan Tomas 6, Igor Biščan 6,5, Tomo Šokota 6 (Mario Bazina, 71.min 6)
Trener: Marijan Vlak
NK Cibalia: Ilica Perić 6, Tomislav Dabro 6 (Mladen Križanović 63.min 5,5), Mario Čutura 6, Zlatko Raguž 5, Boris Leutar 5, Dražen Pernar 5,5, Ivan Maroslavac 5,5, Mario Meštrović 6 (Dejan Pavličić 69.min 6), Ivan Bošnjak 5, Jure Jurić 5,5, Mladen Bartolović 6
Trener: Srećko Lušić

Strijelci:1:0, Igor Biščan (62. min, 11m), 2:0, Mihael Mikić (78. min), 3:0, Igor Biščan (85. min)

Žuti kartoni: Goran Jurić, Daniel Šarić; Mario Čutura, Tomislav Dabro, Ilica Perić, Jure Jurić, Mladen Križanović
Crveni kartoni: - ; -

Po lijepom i sunčanom vremenu na stadionu Maksimir okupilo se oko 1000 gledatelja koji su vidjeli dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme u kojem je prvih petnaestak minuta bilo trke na obje strane, međutim do kraja prvog poluvremena tempo je pao i igra je bila ispresjecana čestim prekršajima na obje strane. Drugo je poluvrijeme počelo agresivnijom igrom Dinama što se prvenstveno može zahvaliti ulasku Mikića koji je donio živost u redove domaćina. Došlo je i do pomaka na relaciji igrači-BBB. Tokom cijelog susreta nije bilo vrijeđanja igrača kakvo se moglo čuti na proteklim utakmicama. Nakon vodećeg pogotka počelo je i skandiranje pojedinim igračima pri ćemu se najčešće spominjao Mikić, danas najbolji u Dinamu.

Video: Šokota promašio jedanesterac

Priliku da povede Dinamo nije iskoristio već u prvoj minuti. U prvom napadu u 40. sekundi susreta u kaznenom prostoru Vinkovčana srušen je bio Mujčin, a, u tim trenucima još uvijek dobar, sudac Radić opravdano pokazuje na bijelu točku. Šokota nije realizirao jedanaesterac tako da je rezultat ostao nepromijenjen. Vinkovčani su svoje prilike tražili iz protunapada. Prvu takvu priliku imali su u trećoj minuti kada je nakon neuspjelog postavljenog zaleđa, Bartolović izbio sam pred Ladića. Na sreću po domaćina, Bartolović nije bio dovoljno pecizan i lopta je završila kraj vratiju. U toj početnoj fazi susreta prilike su se redale jedna za drugom. Dinamo je imao terensku inicijativu, ali izglednije prilike imali su gosti. Prvo je Pavlović s vrha šesnaeterca, neometan, pokušao savladati Perića, ali se u posljednji trenutak tijelom ispriječio Meštrović. Vinkovčani su nekoliko puta iz protunapada bili u prilici savladati Ladića, ali Dinamova obrana je u posljednjim trenucima bila brža od Cibalijinih napadača. Jurić je u 16. minuti bio brži od Bartolovića i otklonio opasnost za svoja vrata, da bi nekoliko minuta kasnije Tomas uspio blokirati udarac Jurić s desetak metara. Do kraja prvog poluvremena igra je izgubila na tempu i bila je ispresjecana čestim prekidima.

Drugi pogodak Biščana (Snimio: Dražen Patarčić)

Drugo poluvrijeme Dinamo je počeo agresivno. Vlak je uveo Mikića koji je unio živosti u igru plavih. Cibalia se povukla na svoju polovicu, a Dinamo iz nekoliko izglednih prilika nije uspio savladati Perić. Prvo je Biščan s nekoliko metara propustio savladati Perića, da bi nekoliko minuta kasnije još jednu izglednu priliku "zapucao" Šokota. Vinkovčani kao i u prvom poluvremenu vrebaju iz protunapada. U 53. minuti Cibalia je mogla povesti da su Bošnjak i Bartolović bili prisebniji. Pavlović je na sredini izgubio loptu i odjednom su pred Ladića izbili Bošnjak I Bartolović. Umjesto da matira nemoćnog Ladića, Bošnjak dodaje loptu Ladiću.

1:0 Igor Biščan, 62. minuta, 11m

Video: Biščan uspješan za 1:0

Mikić je na trenutak izmakao pažnji svog čuvara i izbio pred istrčalog Perić. Mikić pada, a sudac još jednom pokazuje na bijelu točku. Dosta neuvjerljiv pad Mikića i protesti Vinkovčana daju naslutiti da prekršaja možda i nije bilo. Međutim, sigurni realizator kaznenog udarca bio je Biščan. U 72. minuti Cibalijini igrači još su jednom okružili suca Radića. Mario Cvitanović je blokirao udarac, a lopta se odbila u ruku. Vinkovčani su tražili jedanaesterac na što je sudac Radić samo odmahnuo rukom. Nakon pogotka Cibalia se otvorila i igra se "razbuktala".

2:0 Mihael Mikić, 78. minuta Bazina (ušao umjesto Šokote) je probio desnu stranu i centrirao. cibalijina obrana bila je neodlučna što najbolje koristi Mikić koji loptu "zakucava" u gornji desni kut kraj nemoćnog Perića. Vinkovčani su imali nekoliko prilik, međutim bez konkretne završnice.

3:0 Igor Biščan, 85. minuta Kombinaciju je započeo Bazina uposlivši Mujčina, koji je na desnoj strani pronašao slobodnog Biščana. Biščana je po desnoj strani ušao u šesnasterac i s nekoliko metara iz teške situacije savladao Perića. Do kraja susreta obje momčadi nisu iskoristili po jednu izglednu priliku. Kod Dinama Šarić je bio neprecizan, a kod gostiju nije se najbolje snašao Bartolović.

Dinamo je ubilježio tri nova boda s kojima je zadržao prednost od sedam bodova ispred Hajduka. Dugo je trebalo Dinamu da slomi otpor Vinkovčana, a to mu je uspjelo nakon sumnjivog jedanaesterca. Najlošiji na današnjoj utakmici bio je sudac Radić koji je s svojim čudnim kriterijem sjeckao igru tokom cijele utakmice.

Izjave trenera Srećko Lušić, trener Cibalie
"Mislim da smo odigrali jako dobro ovu utakmicu. Bili smo ravnopravni do jedanaesterca, a to je detalj koji je odlučio ovu utakmicu. Nakon primljenog pogotka moji su igrači svim silama pokušali poravnati rezultat, ali nisu uspjeli. Sve čestitke Dinamu na današnjoj pobjedi."

Marijan Vlak, trener Dinama
"Bila je ovo vrlo dobra utakmica po izuzetno teškim uvjetima. Smatram da smo zasluženo pobijedili i čestitam svojim igračima na ovoj vrlo važnoj pobjedi. Inače ne volim posebno isticati nekog igrača, međutim danas moram pohvaliti Mikića koji je pružio izvanrednu igru. Ovo je korak prema osvajanju naslova, a prikazan igra dobar je znak za nastavak prvenstva.
Mikić je šapajući završio susret. O kakvoj se ozljedi radi?
"Mika je dobio udarac u desni but i morat će nekoliko dana odmoriti. Nadam se da nije ništa ozbiljno."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!