Nogomet

Rožman: 'Trebat će nam najbolja utakmica otkako sam tu'

Branimir Korać • srijeda, 21.10.2020.
Rožman: 'Trebat će nam najbolja utakmica otkako sam tu'
Foto: Pixsell

Simon Rožman priprema svoje igrače na ono što ih očekuje u susretu protiv Real Sociedada. I sam priznaje kako mu je to dosad možda i najveći izazov u karijeri...

Težak posao je pred Rijekom u prvom kolu Europske lige. Na Rujevicu dolazi Real Sociedad, vodeća momčad španjolske La Lige.

"Ne znam s kojim sastavom će izaći, no imaju 22 izuzetno kvalitetna igrača, ekipa koja vrijedi 300 milijuna eura prema transfermarktu. Ali nama je to veliki izazov, imamo spremnu strategiju kako bi htjeli da se utakmica odvija, međutim to je utakmica u kojoj se ne pita samo nas. Atmosfera je fantastična, nadam se da će publika biti uz nas. Sretni smo da smo tu, nije nam cilj samo nastupiti već se pokazati u najboljem izdanju", kaže Simon Rožman.

I za Rožmana je ovo najveća utakmica u karijeri i može doći do najzvučnije pobjede.

"Kada analiziraš, stvarno su momčad koja ima nevjerojatnu brzinu i tranziciju iz svih zona. Lome protivnika i najviše golova zabijaju na krajevima poluvremena. Zadnja utakmica im je bila strašna, ali pronašli smo neke stvari, imamo jasnu viziju kako želimo igrati. S druge strane je protivnik na visokoj razini."

Problema ima, Rijeka također ima problema s pozitivnim testovima na koronavirus i prema posljednjim informacijama dva igrača su u izolaciji.

"Neću tražiti niti alibi niti bilo što, imamo velike izazove ispred sebe posebno zbog korone. Najbitnije mi je da ovdje svi zajedno i mi u klubu i Stožer napravimo najbolju pripremu za igrače da budu najspremniji. Nije nam lako, sve se mijenja iz dana u dan tako da je dinamika nevjerojatna."

Koji su ciljevi u Europskoj ligi?

"Već sam rekao igračima koji je naš cilj, kao mlada i ambiciozna momčad koja ponekad ima i nerealnu sliku u glavi, ali zašto ne bi živjeli u tim oblacima. Ja sam realan i svjestan da je svaki bod velik. Jedan poraz neće nas baciti u depresiju i jedna pobjeda neće nas baciti u euforiju. Imamo unutarnje ciljeve, ali zadržat ću ih za sebe i o njima govoriti nakon Europske lige."

Rijeka s Rožmanom još nije imala ovako teškog protivnika.

"Trebat će nam najbolja utakmica otkako sam tu. Ne smiju nas raširiti po terenu, moramo biti kompaktni i čvrsti. Neću govoriti o strategiji za cijelu utakmicu, ali moramo biti hrabri i može se sve dogoditi. Bitno je da imamo u glavama da je to veliki izazov za nas i san koji sada treba živjeti. Ne možemo ništa promijeniti u tri dana, postavit ćemo se muški i što duže budemo u egalu, to bolje za nas. Vjerujem u svoju momčad da će biti u najboljem izdanju."

Što se izostanaka tiče...

"Capan se vraća, odradio je dva puna treninga, Arsenić i Ristovski su dugo vani, prije mjesec dana smo morali dati listu igrača i sada nam to sve ne ide na ruku, ali oni koji će biti na terenu su maksimalno fokusirani i jedva čekam da vidim to europsko čudo."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!