Košarka

Krušlin i Bilan jako dobri u početnoj pobjedi za Sassari

Matej Kačan • srijeda, 21.10.2020.
Krušlin i Bilan jako dobri u početnoj pobjedi za Sassari
Foto: Pixsell

Odigrana su još dva dvoboja u prvom kolu FIBA Lige prvaka, a pobjedu protiv Galatasaraya je upisao Dinamo Sassari. Dvoznamenkasti su u sastavu pobjednika bili Miro Bilan i Filip Krušlin...

Uraganskim početkom i prvim poluvremenom od 14 poena prednosti je Dinamo Sassari stigao do prve pobjede u skupini A FIBA Lige prvaka. Talijani su s 93:84 deklasirali turskog velikana Galatasaray.

Nije bilo šanse za Turke koji su napadački zaigrali dosta bolje nego u drugom dijelu, ali je i dalje curila obrana koja je primila 49 poena pa Turci usprkos 54 zabijena nisu uspjeli doći do egala ili preokreta.

Marco Spissu je s 22 poena, osam asistencija i šest skokova bio prvo ime Dinama, a Miro Bilan je sa 16 poena za 29 poena (6/11 za dva) uz devet skokova bio također sjajan. Filip Krušlin je odigrao 19 minuta koje je iskoristio za 11 poena (4/15 iz igre, od čega 3/13 zatri) uz tri skoka.

U prvom susretu dana je Zaragoza upisala pobjedu kod Lublina s 86:85, ali joj je za to trebao preokret u četvrtoj četvrtini nakon jako loše treće dionice i 24:14 za domaćina. Junak je bio D. J. Seeley koji je u posljednjoj sekundi zabio tricu za pobjedu.

Nicolas Brussino je s 21 poenom uz pet asistencija vodio pobjednika, a 17 je dodao Dylan Ennis. 17 je kod Lublina zabio Martins Laksa uz tri suigrača po 10 poena.

FIBA Liga prvaka, 1. kolo:
Lublin - Zaragoza 85:86
Dinamo Sassari - Galatasaray 93:84

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!