Nogomet

Vukušić strijelac za Olimpiju, Jelić Balta za Koper

Matej Kačan • četvrtak, 22.10.2020.
Vukušić strijelac za Olimpiju, Jelić Balta za Koper
Foto: Bruno Karadža

Odigrano je nekoliko susreta osmine finala slovenskog Kupa, a u dva dramatična susreta su u pobjedama svoje Olimpije i Kopra golove zabijali i hrvatski nogometaši...

Nogometaši Olimpije su protiv Brežica odigrali jednu čudnu utakmicu gdje su vodili, ali su na kraju u samoj završnici morali čupati produžetak, a onda i preko jedanaesteraca tražiti prolazak u četvrtfinale Kupa.

Briljirao je Ester Sokler koji je kod domaćina zabio sva tri gola, i to nakon što je Olimpiju u vodstvo doveo Ante Vukušić u 30. minuti. Olimpija je u posljednjih 10 minuta preko Vombergara i Samardžića izborila dodatno vrijeme u kojem nije bilo golova.

Zato se išlo u raspucavanje s bijele točke gdje su pogodili baš Vukušić i Ivanovićza Olimpiju, dok je kod domaćina četvero igrača promašilo svoje udarce pa tako ljubljanska momčad ide dalje.

Protiv Aluminija je dalje prošao i Koper, i to s 3:1 u produžetku. Bilo je 1:1 nakon 90 minuta, a junak pobjede je bio Ivan Jelić Balta pogotkom u 117. minuti. Nekadašnji branič Rudeša i Varaždina je pogodio za 2:1, a na 3:1 je povisio Stevanović.

Slovenski Kup, osmina finala:
Brežice - Olimpija 3:3 (p. 0:2)
Koper - Aluminij 1:1 (pr. 3:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!