Košarka

Ramljak jedan od najboljih u porazu Slaska

Matej Kačan • utorak, 27.10.2020.
Ramljak jedan od najboljih u porazu Slaska

U osmom kolu poljske Energa Basket Lige, Slask iz Wroclawa je izgubio na gostovanju kod vodećeg Lublina, a jako dobar je u tijesnom porazu svoje ekipe bio hrvatski krilni igrač Ivan Ramljak...

Hrvatsku javnost i izbornika Veljka Mršića mogu veseliti dobre predstave hrvatskih košarkaša koji igraju po europskim ligama. Kolonija je jaka u Poljskoj gdje je u ponedjeljak dobru partiju pružio Ivan Ramljak.

Nekadašnji igrač Cedevite, Krke i Zadra je u dresu svog Slaska išao na gostovanje kod Lublina koji je vodeći na tablici te je tijesno poražen sa 79:76 preokretom nakon što je u posljednju dionicu ušao s poenom viška.

Ramljak je bio drugi strijelac svoje ekipe sa 16 poena, a tome je dodao i sedam skokova te četiri dodavanja za 34 i pol minute igre. Ukupno je šutirao 7/15 iz igre, od čega je 5/10 gađao za dva, a dva od pet za tricu.

Najbolji strijelac susreta je stigao iz poraženih redova jer je srpski košarkaš Strahinja Jovanović zabio čak 26, dok je pobjednike vodio Latvijac Laksa s 20. Lublin je prvina tablici s 8-3 omjerom, dok je Slask na 4-3 uz čak četiri utakmice manje.

Poljska, Energa Basket liga, osmo kolo:
Lublin - Slask Wroclaw 79:76

FOTO: Mornar/Media Pro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!