Nogomet

Maretić za Sportnet: 'Bit će teško, nakon samoizolacije odmah idemo u natjecateljski žrvanj'

Branimir Korać • utorak, 27.10.2020.
Maretić za Sportnet: 'Bit će teško, nakon samoizolacije odmah idemo u natjecateljski žrvanj'
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Sezona u 1. HMNL praktički je prekinuta zbog brojnih mjera samoizolacije u klubovima koji imaju pozitivne igrače ili su pak igrali protiv njih. U samoizolaciji je i momčad Olmissuma...

Pandemija koronavirusa pogodila je i 1. HMNL pa je gotovo kompletna liga u samoizolaciji. Među njima i Olmissum, aktualni prvak i trenutno jedina stopostotna momčad u ligi.

Neposredno prije nego su saznali da imaju u svojim redovima dvojicu pozitivnih igrača, Olmissum je ugostio Novo Vrijeme u derbiju prvenstva i slavio s 3:2.

"Protivnik visoke kvalitete, jako bitna pobjeda. Kontrolirali smo cijeli susret. Novo Vrijeme je počelo dosta rano inzistirati na golmanu igraču kojeg su igrali čak 10-15 minuta, na kraju su smanjili pa ispada da smo tijesno slavili, ali naša pobjeda nije bila pod znakom pitanja", kaže za Sportnet trener Olmissuma Duje Maretić koji je kao i kompletna momčad u izolaciji najmanje do 3. studenog.

Dosta igrala napustilo je 1. HMNL, ali Maretić ističe odličan rad u klubovima što ponovno dovodi do toga da je liga i dalje kvalitetna.

"Kvaliteta se malo razvodnila, ali klubovi i struka rade jako kvalitetno. Squareu su svi predviđali borbu za opstanak, a on je drugi, Alumnusu isto tako, a on je jako dobar. Taktički je sve to na jako visokoj razini, dolaze mladi igrači poput Džankovića iz Squarea i oni sjajno koriste priliku. Mi trenutno izgledamo najbolje, ali ne zato što je liga slabija."

Sudbina hrvatskog sporta je da igrači odlaze van i traže bolje financijske aranžmane, ali zato je produkcija mladih igrača vrhunska.

"I iz 1. HNL igrači odlaze pa kvaliteta ostaje. U futsalu klubovi imaju dobre akademije i pkole nogometa gdje stvaraju kvalitetne mlade igrače. Jako dobro se radi i sigurno mi je bilo lakše igrati protiv prošlosezonskog Squarea sa svim strancima nego ovosezonskog. Siguran sam da će liga kako vrijeme bude odmicalo biti jako dobra. Možda smo trenutno stepenicu iznad, ali to smo zaslužili svojim radom. Ostatak lige je jako izjednačem, Novo Vrijeme izgubi kod kuće od Vrgorca, Vrgorac onda kod kuće od Squarea... Možda su mi malo razočaranje Osijek i Universitas jer još nemaju bodova, ali i oni će se dići. Posebno Universitas koji ima puno potencijala."

Sezona je naporna i fizički i psihički, a na kraju tko glavom bude najbolje odreagirao, taj će imati najbolje rezultate.

"Cijela sezona kao da traje cijelu vječnost. praktički je povezana s prošlom i igrači su doslovno gotovo godinu i tri mjeseca u pogonu.Psihički je to jako zamorno. Bit će teško izgurati ovo do kraja, ali moramo se prilagoditi na ovo novo normal no. Pripreme nisu bile idealne, imali smo nekih ozljeda pa šest igrača u reprezentaciji, praktički bez prijateljskih utakmica pa su nam Superkup i prva dva kola prvenstva bili pripremne utakmice. Sada smo u izolaciji i stojimo s radom, a sigurno nakon tih deset dana nećemo dobiti neko vrijeme za pripreme nego odmah idemo u natjecateljski žrvanj i to po zgusnutom rasporedu. Tko bude jači u glavi, taj će sve to nadvladati. Vidimo i u velikom nogometu u velikim klubovima da je psiha ključna", ističe Maretić.

Osim hrvatskog prvenstva u kojem brani naslov prvaka, Olmissum očekuje i nastup u Ligi prvaka, a tek treba vidjeti kako će se sve to odviti s tim natjecanjem. U svakom slučaju bit će jako teško i fizički i psihički.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!