Europska liga, skupina K, 2. kolo, 29.10.2020, 18:55 h, Moskva, CSKA Arena
Suci: Radu Petrescu, Radu Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu (Rumunjska)
CSKA Moskva
CSKA Moskva
0:0(0:0) Dinamo
Dinamo

Važan bod uhvaćen u Moskvi, Dinamo uglavnom bezopasan

Jan Šneler • četvrtak, 29.10.2020.
Važan bod uhvaćen u Moskvi, Dinamo uglavnom bezopasan

Dinamo nije briljirao u Moskvi, ali tri boda su tu. Domaći CSKA nije pronašao način kako svladati sjajnog Dominika Livakovića koji je još jednom bio prvo ime Modrih...

CSKA Moskva
CSKA Moskva
Dinamo
35
Igor Akinfejev
2
Mario Fernandes
(do 85')
78
Igor Diveev
23
Hordur Bjorgvin Magnusson
19
Baktijar Zainutdinov
22
Konstantin Maradišvili
98
Ivan Obljakov
(do 80')
11
Chidera Ejuke
(do 75')
8
Nikola Vlašić
20
Konstantin Kučaev
(do 80')
9
Fjodor Čalov
(do 74')
Pričuvni igrači
21
Adolfo Gaich
74'
17
Arnor Sigurdsson
75'
10
Akan Dzagoev
80'
7
Ilzat Ahmetov
80'
25
Kristijan Bistrović
85'
Trener
Viktor Gončarenko
55
(do 80')
17
(do 66')
21
(do 65')
99
(do 90'+3')
Pričuvni igrači
 
Trener
Zoran Mamić

Nakon remija na Maksimiru protiv Feyenoorda (0:0), Dinamo je u drugom kolu ostvario isti rezultat. Gostovanje kod CSKA Moskve bilo je teško, protivnik je bio bolji i konkretniji, ali Dinamo se uspio izvući i osvojiti bod.

Početak utakmice djelovao je prilično obećavajuće. Nakon par minuta igre Lovro Majer sjajno je proigrao Mislava Oršića koji ipak ne uspijeva uputiti šut prema golu. Dinamo je dobro stajao u uvodnim minutama, no CSKA je vrlo brzo uspostavio dominaciju na terenu.

U 15. minuti samog su Dinamovi braniči ostavili Chiderea Ejukea koji puca pored gola. Dvije minute kasnije ponovno prijeti Dinamo, ali siloviti udarac Oršića uspijeva otkloniti Igor Akinfejev.

Domaći su jako puno pucali, gotovo iz svake moguće pozicije, a razlog tome je bio i što Dinamova obrana nije pravovremeno ulazila u šut. U 25. minuti Ejuke je ponovno tukao, ali opet malo pored gola.

Par minuta kasnije vrlo lukavo puca Nikola Vlašić iz slobodnog udarca, ali Dominik Livaković je danas bio maestralan. Ejuke i Vlašić bili su daleko najopasniji igrači kod CSKA, a upravo je ovaj prvi još jednom testirao Livakovića u 38. minuti.

Možda i najbolju priliku domaći su imali u 42. minuti. Vlašić je lako prošao iza Petra Stojanovića i iskosa pucao, ali milimetri su dijelili hrvatskog reprezentativca od pogotka.

Na odmor se otišlo bez pogodaka, ali bolji dojam definitivno je ostavila ruska momčad. Nakon početne faze drugog dijela, CSKA je zaprijetio već u 58. minuti. Ovoga puta udarac je uputio Fjodor Čalov, ali još jednom Livaković sjajno brani.

Malo se primila igra u narednim minutama, Dinamo je uspio doći do daha i prebaciti igru na polovicu CSKA, a u 70. minuti umalo i poveo. Pucao je Joško Gvardiol, lopta je pogodila ruskog braniča i umalo prevarila Akinfejeva. Na sreću po domaće, otišla je malo iznad grede.

Do kraja susreta nije bilo većih prilika pred Dinamovim golom, ali Modri su mogli u samoj završnici iz kontre doći do pogotka. Krenuli su u kontru s nekoliko igrača, bili brojniji, ali Oršić katastrofalno dodaje prema slobodnom Lirimu Kastratiju i Kristijan Bistrović uspijeva otkloniti opasnost.

Dinamo je sačuvao praznu mrežu u Moskvi, osvojio bod i donio 190.000 eura u klupsku blagajnu. Ipak, dojam u igri jedosta loš, pogotovo što se tiče učinka pojedinih igrača među kojima su i neki koji su proteklih sezona nosili igru Dinama. To je nešto što se definitivno mora popraviti jer pristup u igri kod pojedinaca definitivno nije bio na razini.

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Feyenoord1:4Wolfsberger
CSKA Moskva0:0Dinamo
1Dinamo 69:1+814
2Wolfsberger 67:6+110
3Feyenoord 64:8-45
4CSKA Moskva 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!