Automoto

Hamilton najbrži na jedinom treningu u Imoli, Verstappen opet razdvojio Mercedese

Matej Kačan • subota, 31.10.2020.
Hamilton najbrži na jedinom treningu u Imoli, Verstappen opet razdvojio Mercedese

Održan je prvi i jedini slobodni trening na stazi u Imoli prije kvalifikacija u subotu, a najbrži je opet bio Mercedesov Lewis Hamilton koji se po običaju smjestio ispred Maxa Verstappena i Valtterija Bottasa...

Po prvi put nakon 2006. godine, F1 vozači su vozili službene krugove sa službenim vremenima na stazi u Imoli. U sklopu VN Emilia Romagna, u subotu je održan prvi i jedini slobodni trening prije kvalifikacija. Po običaju, najbrži je bio Mercedesov Lewis Hamilton.

Prvi je na stazu nakon 14 godina tišine izišao Valtteri Bottas nakon kojeg su išli i ostali, uglavnom na tvrdim gumama. Njegov je momčadski kolega postavio najbrže vrijeme staze od 1:14.726 nakon što je prešao na meke gume nakon 45 minuta treninga.

Hamilton je tako iza sebe ostavio Maxa Verstappena koji je opet razdvojio momčadske kolege s 0.297 sekundi sporijim vremenom od Hamiltona, dok je Bottas ostao treći s gotovo pola sekunde zaostatka za Hamiltonom.

U prvom je dijelu treninga na tvrdim gumama najbrži bio Verstappen s 1:15.912, dok je općenito jako dobar dojam ostavio i Pierre Gasly iz AlphaTaurija na četvrtom mjestu s 907 stotinki zaostatka za Hamiltonom. Prvih pet je zaokružio Ferrarijev Charles Leclerc.

Dobar trening za Red Bullove momčadi su upotpunili i Alexander Albon u Red Bullu i Daniil Kvyat u AlphaTauriju koji su također ušli u prvih 10. Rus je bio osmi, dok se Albon smjestio odmah iza njega.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!