Rukomet

Štrlek: 'Bolje da se i ovako igra nego da se sve ugasi'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.11.2020.
Štrlek: 'Bolje da se i ovako igra nego da se sve ugasi'
Foto: Pixsell

Manuel Štrlek vratio se u hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Mađarske, a Štrlek je s nestrpljenjem dočekao ovo okupljanje...

Situacija nije ugodna nimalo, na svim razinama vlada neizvjesnost, svjestan je toga i Štrlek, ali nada se da će na ovom okupljanju sve proći u redu.

"Nadam se da će sve biti u redu i bez dodatnih problema. Danas je teško išta planirati, živimo od danas do sutra i život sportaša nije nimalo jednostavan. Ali bolje je i da se ovako igra nego da se sve ugasi, onda će sport ući u teške probleme. Teško je, treniraš, igraš pa se pojavi zaraza pa ideš u samoizolaciju pa opet ne treniraš pa se vratiš kao da si pao s Marsa. Mi smo nakon izolacije dva dana kasnije igrali u Kielu. Nismo znali kako će to izgledati, ali uzeli smo taj bod", kaže Štrlek za Sportske novosti.

Štrlek priznaje kako su putovanja najgora. "Toga se grozim, tu su najveće mogućnosti za zarazu. Mi nakon gostovanja ostanemo u Veszpremu u hotelu nakon testiranja i tek kada dobijemo rezultate možemo doma. U Mađarskoj ne možeš odmah na teren nakon isteka samoizolacije nego imaš detaljne preglede da se vidi je li zaraza ostavila traga i tek onda možeš. A što je najgore ne zarazimo se svi odjednom nego jedan po jedan pa cijeli postupak ide ispočetka."

Veszprem je vrhunski pokriven na svim pozicijama, jedini je problem trenutno na desnom krilu gdje je Marguč sam jer je Šiškarjev imao lakši problem s koljenom. Štrlek se posebno raduje okupljanju reprezentacije.

"Uvijek se radujemo kada se trebamo okupiti, ovo nisu lagane okolnosti, ali izvući ćemo iz toga maksimum. U Slovačkoj ne igramo, s Mađarima nadam se da hoćemo iako mi nimalo ugodno ne zvuči vijest da se dvorana u Gradskom vrtu možda do subote pretvori u bolnicu. Iz prve ruke znam da igrači Tatabanye neće biti ovdje jer su u izolaciji, a to su bitni Sipos, Gyori, Hornyak, Balogh, Boka iz Balatonfuredija je bio zaražen i ne znam hoće li biti spreman, od mojih iz Veszprema Ligetvari i Szekely će biti u sastavu."

Što se Hrvatske tiče?

"Mislim da imamo dobru momčad iako nećemo biti kompletni. Dobro će nam doći da prije Svjetskog prvenstva malo popričamo, malo se vidimo, nismo to mogli već jako dugo."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!