Košarka

Sobin opet briljirao u pobjedi Ostrowa

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.11.2020.
Sobin opet briljirao u pobjedi Ostrowa

Košarkaši poljskog Ostrow Wielkopolskog se sjajno drže u vrhu domaće Energa Basket lige. Ostrow je kod kuće svladao Dabrowu Gorniczu te je na četvrtom mjestu lige, a opet je sjajan bio Josip Sobin...

Hrvatski centar Josip Sobin i na početku studenog je nastavio sjajnu formu koju vuče iz listopada u Poljskoj gdje je na privremenom radu i svakako svojim partijama zaslužuje pažnju izbornika Veljka Mršića kako se bliži novi prozor kvalifikacija za Eurobasket.

Sobin je opet bio ponajbolji u pobjedi svoje momčadi. Ostrow Wielkopolski je kod kuće svladao Dabrowu Gorniczu za svoju sedmu pobjedu u 11 kola i skok na četvrto mjesto Energa Basket lige. Bilo je 83:70 i brzo su u Ostrowu zaboravili uvjerljiv poraz od vodeće Legije.

Nije sve bilo gotovo nakon prve dionice koju je Ostrow dobio s 26:14 jer istu je prednost prosuo u trećoj četvrtini koju je izgubio s 23:15, te ju je morao vratiti s 24:15 u posljednjih deset minuta. Ipak je sve završilo novim porazom za Dabrowu koja je na dnu ljestvice s omjerom 1-7.

Sobin je odradio 26 i pol minuta te je uspio zabiti 16 poena uz šut iz igre 7/9 (sve za dva), 2/4 s linije slobodnih bacanja, a uhvatio je i šest skokova te je podijelio tri asistencije i bio je najbolji igrač svoje ekipe po valorizaciji.

Energa Basket liga, 11. kolo:
Ostrow - Dabrowa Gornicza 83:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!