Nogomet

Miletić: 'Mi u Poljskoj ne predstavljamo samo ŽNK Split, već cijeli hrvatski ženski nogomet'

Mihaela Bradovski, hns.family • srijeda, 04.11.2020.
Miletić: 'Mi u Poljskoj ne predstavljamo samo ŽNK Split, već cijeli hrvatski ženski nogomet'
Foto: Pixsell

Ženski nogometni klub Split danas od 18 sati u Leczni protiv Gornika igra utakmicu prvog pretkola Lige prvakinja.

Trener Splićanki, Božidar Miletić, uoči velikog europskog ispita nastoji svoje igračice osloboditi bilo kakvog pritiska.

“Iskreno se nadam da možemo domaćinu pomrsiti račune. Ono što je najbitnije, svi smo u ovom trenutku ostvarili pobjedu nad koronavirusom i utakmicu dočekujemo potpuno zdravi. Vjerujem da će se naše igračice predstaviti u pravom izdanju i da ćemo imati što pokazati na velikoj sceni”, kaže Božidar Miletić, koji domaćoj ekipi svjesno prepušta ulogu favorita.

“Gornik u svojim redovima ima nekoliko poljskih reprezentativki, a u prednosti je s obzirom na činjenicu da je poljska liga puno kvalitetnija od hrvatske pa je i podražaj njegovih igračica na puno višoj razini od naših. Međutim, to neće ništa značiti ako mi odgovorimo na pravi način. Sve što tražim od mojih igračica je da budu opuštene, ne želim da budu ni pod kakvim pritiskom. Često znam reći da bismo mi bili svjetski prvaci u prijateljskim utakmicama, ali zaista pred nama ne stoji nikakav imperativ. Ako cure budu opuštene, uvjeren sam da možemo prirediti iznenađenje."

Današnja utakmica je još jedna prilika za promociju hrvatskog ženskog nogometa.

“Upravo tako, mi u Poljskoj ne predstavljamo samo ŽNK Split, već cijeli hrvatski ženski nogomet. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem izdanju, a u tom slučaju sve je moguće”, zaključio je Miletić.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!