Europska liga, skupina K, 3. kolo, 05.11.2020, 21:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Jérôme Brisard, Benjamin Pages, Guillaume Debart (Francuska)
Dinamo
Dinamo
Iyayi Believe Atiemwen 76'
1:0(0:0) Wolfsberger

Atiemwen spasio Dinamo i donio mu prvu pobjedu u Europskoj ligi ove sezone!

Jan Šneler • četvrtak, 05.11.2020.
Atiemwen spasio Dinamo i donio mu prvu pobjedu u Europskoj ligi ove sezone!
Foto: Pixsell

Dinamo je uspio doći do prve pobjede u Europskoj ligi ove sezone slaveći na Maksimiru protiv Wolfsbergera s 1:0. Junak Modrih bio je Iyayi Believe Atiemwen koji je zabio za pobjedu minutu nakon ulaska u igru...

Wolfsberger
Dinamo
Wolfsberger
55
(do 15')
97
(do 46')
11
(do 90'+2')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić
31
Alexander Kofler
27
Michael Novak
22
Dominik Baumgartner
44
Luka Ločošvili
6
Mario Pavelić
(do 81')
17
Kai Stratznig
24
Christopher Wernitznig
30
Matthäus Taferner
7
Eliel Peretz
(do 81')
8
Cheikhou Dieng
(do 54')
9
Dejan Joveljić
(do 46')
Pričuvni igrači
5
Stefan Perić
46'
11
Dario Vizinger
54'
34
Marc Andre Schmerböck
81'
39
Amar Hodžić
81'
Trener
Ferdinand Feldhofer

Nakon dva remija i bez postignutog pogotka, Dinamo je konačno izborio prvu pobjedu u Europskoj ligi. Bilo je to pravo mučenje, Modri nisu djelovali nimalo dobro, ali na kraju su potpuno zasluženo upisali tri boda.

Srećom po Dinamo niti austrijski Wolfsberger nije igrao dobro, dapače odigrao je znatno lošije nego zagrebački sastav. U prvom dijelu vidjeli smo samo jednu ozbiljnu priliku.

Bila je to ona Marija Gavranovića iz 19. minute kada je napadač Dinama pucao iz odlične pozicije visoko preko gola. Nažalost, par minuta ranije zbog ozljede je igru morao napustiti Dino Perić, a umjesto njega ušao je Marin Leovac.

Dinamo je bio bolji u prvom dijelu, ali to nije pokazao rezultatom. Prividna prednost u posjedu ništa nije značila i Austrijanci su mogli biti zadovoljni remijem. U 45. minuti dodatno je pomogao Dinamu Matthäus Taferner nepotrebnim startom na Kristijana Jakića i zarađenim drugim žutim kartonom.

Modri su imali cijelo drugo poluvrijeme s igračem više i priliku da upišu sva tri boda. Ipak, od Dinama nismo vidjeli puno. Ponovno je to izgledalo jalovo, bez pravog ritma, pa čak i želje i kako je vrijeme odmicalo činilo se da će i treći europski susret zaredom Modri odigrati bez pogodaka.

Srećom, u 76. minuti Dinamo spašava "otpisani" Iyayi Atiemwen koji je ušao minutu ranije. Ubacio je Lovro Majer, a sjajno se Atiemwen snašao u šesnaestercu i iz okreta silovito pogodio za 1:0.

Dinamo je imao prednost, bilo je jasno da Austrijanci do pogotka mogu samo slučajno ili teškom greškom domaćih, ali u 88. minuti utakmica je mogla biti riješena.

Lijepo je prošao dvojicu Marin Leovac, no u završnici kada je ostao sam pred vratarom, uputio je loš udarac i lopta je otišla pored gola. Do kraja susreta, istaknutijih pokušaja više nije bilo.

Premda to tako nije izgledalo sredinom drugog dijela, Dinamo se nalazi u odličnoj poziciji. Drži prvo mjesto skupine K s pet bodova i u sljedećem kolu mogao bi pobjedom u Austriji doći do novih bodova, možda čak i dovoljnih za prolazak skupine.

Što se tiče današnjeg susreta, Dinamo je još malo popravio svoj, a posljedično i nacionalni koeficijent te u klupsku blagajnu donio 570 tisuća eura.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Dinamo1:0Wolfsberger
Feyenoord3:1CSKA Moskva
1Dinamo 69:1+814
2Wolfsberger 67:6+110
3Feyenoord 64:8-45
4CSKA Moskva 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!