Tenis

Nadal: 'Zbog stopala sam skoro završio karijeru, svima je jasno da je Ivanišević pogriješio'

Matej Kačan • subota, 07.11.2020.
Nadal: 'Zbog stopala sam skoro završio karijeru, svima je jasno da je Ivanišević pogriješio'

Već sad legendarni španjolski tenisač Rafael Nadal dao je intervju za jednu španjolsku emisiju u kojoj se osvrnuo na svoje probleme s ozljedama kroz karijeru, ali i na izjave Gorana Ivaniševića prije Roland Garrosa...

Kad se raspravlja o najboljim tenisačima ikad, prvo ime kod mnogih je Roger Federer, a drugo Rafael Nadal. I mnogi bi rekli da su samo ozljede i pauze razlog što Španjolac nije veći od Švicarca. O tim problemima se otvorio i sam Nadal koji je otkrio da je zbog ozljede stopala skoro karijeru zaključio više puta, a prvi put još davne 2005.

"Tad su mi doktori rekli da više neću moći igrati istim intenzitetom, rješenje sam našao u Portlandu gdje su mi napravili posebne tenisice s ulošcima. Želio sam igrati barem još sezonu i odmah bih potpisao mogućnost da su mi rekli da mi je to zadnja sezona u karijeri", kazao je Nadal koji je potrajao još dugo i 15 godina nakon još igra.

No, karantena i pauza zbog koronavirusa su skoro opet bili pogubni na to stopalo zbog kojeg je gotovo završio karijeru i 2018. te 2019., ali je bar djelovalo dobro na koljeno. Na sreću svih, prebrodio je i tu krizu i nastavio igrati i još uživa u tenisu.

"U 2018. i 2019. imao sam dosta ozljeda i namjeravao sam uzeti pauzu od pet mjeseci pa vidjeti što dalje. Jedan dan sam trenirao u Monte Carlu i nakon pet minuta sam rekao Carlosu 'Dosta je'. Otišli smo s terena i krenuli u šetnju po brdima. Moj tim mi je jako pomogao da se nastavim boriti i to je bilo ključno. Tenis mi je nekad zabavan, a nekad nije. Ne sjećam se kad sam zadnji put igrao bez bolova, ali obožavam natjecanje. Što sam stariji to su mi treninzi sve zabavniji. Ne opterećujem se ako treniram loše cijeli dan", otkrio je trofejni Španjolac.

Nadal ove sezone igra fantastično i pred njim je sama završnica Masters ATP turnira u Parizu. Tu je došao i do tisućite pobjede u karijeri, a na odgođenom Roland Garrosu u Parizu je pomeo konkurenciju. Suprotno se dogodilo od najava Gorana Ivaniševića koji je govorio da Nadal nema šanse protiv Novaka Đokovića.

"Prije finala ne čitam portale ni medije tako da nisam čuo tu izjavu prije meča. No, da sam je vidio, bio bih još motiviraniji. Svima je jasno koliko je pogriješio", prokomentirao je Nadal izjavu legendarnog Hrvata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!