Nogomet

Tomas: 'Turci su u dobroj fazi, Senol Günes radi dobar posao'

Mihaela Bradovski • utorak, 10.11.2020.
Tomas: 'Turci su u dobroj fazi, Senol Günes radi dobar posao'
Foto: Pixsell

Bivši hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas, danas radi u Turskoj gdje je trener Rizespora i jako dobro poznaje i turski nogomet i reprezentaciju...

Hrvatska u srijedu od 18:45 igra prijateljsku utakmicu s Turskom, a Stjepan Tomas upozorava kako Turci izgledaju sve bolje.

"Jako me zanima kako će ta utakmica proći, o Hrvatskoj se sve zna jer je bila druga na Svjetskom prvenstvu i Turska će biti silno motivirana i zbog tog drugog mjesta i zbog tradicije utakmica s Hrvatskom. Turci su u dobroj fazi, Senol Günes radi dobar posao i to me ne čudi. Vrlo je iskusan trener koji se dokazao gdje god je radio. U Ligi nacija su dva puta remizirali sa Srbijom i jednom s Rusijom, ali su ostavili dobar dojam. Igrali su neodlučeno i s Njemačkom. Atmosfera oko reprezentacije je sve bolja, vidi se napredak", kaže Tomas za Sportske novosti.

Tomas je istaknuo dvojicu igrača koji igraju ključnu ulogu u ovoj reprezentaciji. Burak Yilmaz u vrhu napada i u vezi Hakan Calhanoglu.

"Najveća snaga im je u vrhu napada gdje Burak Yilmaz s 35 godina izgleda vrlo moćno, daje dubinu i razigrava momčad. Vrlo je važno da je Hakan Calhanoglu jako podignuo formu, osjeti se i u reprezentaciji da igra dobro u Milanu. On je znalac, a sada je baš u pravoj formi, odlično se kreće između linija i narušava blok protivnika. U šutu je jako opasan, odlično proigrava. Nameće se i Yusuf Yazici koji je u dvije utakmice u Europskoj ligi zabio dva hat-tricka i to dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Zbog svega toga Turci i stvaraju puno prilika."

Obranu vidi kao solidnu, a bolji je desni dio obrane.

"Tu su vrlo solidni, imaju više odličnih stopera. Od bekova posebno su dobri na desnoj strani gdje imaju Zekija Celika koji igra vrlo ofenzivno i pokriva cijelu stranu. Na lijevoj strani su manje čvrsti. Bit će to zanimljiva borba i dobar test za obje reprezentacije."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!