Nogomet

Stanković: 'Mislim da nikad nisam bio tako inferioran kao Češka pa izvukao pozitivan rezultat'

Branimir Korać • utorak, 10.11.2020.
Stanković: 'Mislim da nikad nisam bio tako inferioran kao Češka pa izvukao pozitivan rezultat'
Foto: Pixsell

Pred hrvatskom reprezentacijom u futsalu uzvratni je susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu, u Brnu će pasti odluka o putniku u Litvu...

U Zadru je bilo 2:2, Hrvatska je bila bolji protivnik, ali nije iskoristila brojne prilike. Izbornik Mato Stanković žali za boljim rezultatom.

"Imali smo dugačak put, analizirali utakmicu. Nevjerojatno je da uz tu dominaciju nismo dobili. Gledajući statistiku, šanse, igru, bili smo bolji. Mislim da nikad nisam bio tako inferioran kao Češka pa izvukao pozitivan rezultat. Odmah bih potpisao da odigramo u Brnu kao što smo u Zadru odigrali drugo poluvrijeme."

Česi nisu iznenadili Stankovića, odigrali su baš onako kako se i očekivalo.

"Najavljivali smo da je Češka ekipa koja se brani i čeka kontru te ima dobre prekide. Tako smo i dobili golove. Teško je očekivati da neće kontre sijevnuti, na to smo se pripremali. Njihova igra je jednostavna, uglavnom se svodi na duge lopte koje traže igrače naprijed, uvijek je tu neki korner ili aut i dođu na taj način blizu gola. To su radili u Zadru, tako je bilo i u drugim utakmicama."

Igra je trebala uroditi boljim rezultatom, ali na kraju ipak dolazak od 0:2 do 2:2 otvara uzvrat.

"Nezadovoljan sam rezultatom s obzirom na igru, ali s obzirom da smo gubili 2:0 ne treba biti neobjektivan. Svi mi u tom trenutku kada smo gubili 2:0 bili bi sretni da završi neriješeno. Imaš dominaciju, a možeš u trenutku gubiti i 3:0. Nadam se da će nas ovaj put sreća malo poslužiti."

Atmosfera u reprezentaciji je dobra i Stanković vjeruje kako Hrvatska ima još rezerve.

"Momci vjeruju u sebe, odigrali smo puno takvih utakmica, ali futsal je čudna biljka. U prvom prelasku preko centra zabili su nam gol pa smo se mi ipak vratili u zadnjih 20 sekundi poluvremena. Za mene je bitan trenutak kada nismo zabili penal, da smo ga realizirali, utakmica bi skroz drugačije završila. Atmosfera je jako dobra, imamo mi još rezerve, treba otpustiti kočnice, osjetim da je igrače malo stegnula važnost utakmice."

"Psihologija je odigrala dosta u Zadru, Česi nisu imali što izgubiti, bacili se na glavu, nas nije išlo. Igralo se i pred praznim tribinama. Jako je teško uopće doći do ovdje, samo šest europskih reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu, tko zna kada će opet biti ovakva prilika."

Hrvatska je individualno jača, ali Česi su bolji kao momčad.

"Česi su jako dobra ekipa koja je svladala Sloveniju s 4:1, a mi i Slovenci da igramo to bi bila potpuno egal utakmica. Mi smo jači individualno, ali oni su jači kao kolektiv. To im je forte i nadam se da se neće ponoviti situacija iz Zadra da im se dogodi sve što požele."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!