Nogomet

Dalić: 'Turska ima naš respekt, remi s Njemačkom dovoljno govori'

Branimir Korać • srijeda, 11.11.2020.
Dalić: 'Turska ima naš respekt, remi s Njemačkom dovoljno govori'
Foto: Pixsell

Zlatko Dalić utakmicu protiv Turske iskoristit će kako bi isprobao pojedine varijante i igrače, još ranije je istaknuo kako je ovo posljednja prilika za isprobati neke igrače...

Zlatko Dalić cijeni Turke, ali očekuje dobru reakciju svojih izabranika. Ova utakmica bit će iskorištena kao priprema za ono što slijedi.

"Čeka nas teška utakmica i zahtjevan protivnik koji ima naš respekt. Odigrali su s Njemačkom 3:3 i to je dovoljan pokazatelj da su kvalitetna reprezentacija. Mi ćemo pokušati odigrati dobru utakmicu, pripremiti se za ono što nas čeka dalje. Važna utakmica, žao mi je da samo nema publike na ovako lijepom stadionu. Očekujem da će naši igrači odgovoriti na pravi način."

Od objave popisa pa do danas bilo je određenih promjena stoga je dobro što je Dalić imao dužu listu pretpozuiva.

"Stavili smo na popis petoricu igrača više jer smo znali da imamo dva tjedna utakmica i da se događaju razne stvari zbog pandemije i to se i dogodilo. Neki igrači su zaraženi, neki su se ozlijedili tijekom ta dva tjedna i onda smo morali popuniti reprezentaciju. Važno je da imamo dovoljan broj igrača jer imamo tri utakmice u sedam dana i moramo imati širok kadar."

U Turskoj igraju dvojica hrvatskih reprezentativaca.

"I u hrvatskoj reprezentaciji imamo igrače koji igraju u Turskoj poput Vide i Melnjaka, a u turskoj ligi sigurno su napredovali. Turska ima kvalitetne igrače, dobru reprezentaciju, igrače koji igraju po Juventusu, Milanu, u Lilleu igraju tri reprezentativca koja su jako kvalitetna. Turski nogomet napreduje ide velikim koracima naprijed. Ima dobru infrastrukturu, tu je i dobar i iskusan trener koji je u Turskoj puno radio. U Ligi nacija se bori za visoke pozicije s Rusijom i Srbijom te želim puno uspjeha turskoj reprezentaciji u daljnjem natjecanju."

Dalić apelira da se igrači zaštite i pokušat će to učiniti što je više moguće.

"Mi smo viceprvaci svijeta i želimo pobjedu u svakoj utakmici. U Ligi navija imamo zaista tešku grupu sa svjetskim prvacima i prvacima Europe, nije nam lako. Imamo i smjenu generacija u reprezentaciji i cilj nam je ostati u elitnoj ligi Lige nacija, dakle da zadržimo treću poziciju uoči naredne dvije utakmice. Sigurno nije lako igračima koji igraju svaki tjedan po dvije-tri utakmice, to nije lako izdržati. Oni su došli iz svojih klubova, igrali su Ligu prvaka, svoje nacionalne lige i sada u sedam dana imaju tri utakmice. To nije nimalo lako i mi izbornici moramo voditi računa o tome da ih ne opteretimo maksimalno, da ih ne uništimo s tim utakmicama. Znam da je tako zbog pandemije i da je zgusnut raspored, ali moramo što je više moguće zaštititi igrače jer njima nije lako."

Što se tiče Domagoja Vide, izbornik vjeruje kako je povukao pravi potez odlaskom u Bešiktaš.

"Bešiktaš je veliki klub, dobro je izabrao i došao je u pravi klub. Igra dobro i bio je jedan od naših glavnih igrača na Svjetskom prvenstvu i dalje je. Mi od njega i dalje očekuje dobre igre, nekad možda nije u najsjajnijoj formi kao i svi drugi, ali je veliki profesionalac i odgovoran igrač koji može puno napraviti za ekipu. Imam u njega puno povjerenje, standardni je član reprezentacije i očekujem ga još boljega do Svjetskog prvenstva."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!