Košarka

Thunder za trenera promovirao dosadašnjeg pomoćnika, Paul odlazi u Sunse?

Matej Kačan • srijeda, 11.11.2020.
Thunder za trenera promovirao dosadašnjeg pomoćnika, Paul odlazi u Sunse?

Oklahoma City Thunder ima novog trenera. Otišlog Billyja Donovana će na klupi zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik i dugogodišnji zaposlenik Thundera, Mark Daigneault...

Nakon dobrog uspjeha prošle sezone i iznenađujućeg ulaska u doigravanje, s klupe Oklahoma City Thundera je otišao Billy Donovan. Thunder je njegovu zamjenu tražio najduže od svih klubova koji su ostali bez trenera nakon sezone, a osoba je napokon odabrana.

Oklahoma je posegnula u unutarnje rezerve i posljednji korak u unutarnjem razvoju napravio je Mak Daigneault koji je bio pomoćnik Donovanu. Prije toga je pet sezona vodio G-League filijalu Thundera, Oklahoma City Blue.

Daigneault je u franšizu stigao s 29 godina te je prvi slučaj u NBA povijesti da je franšiza za glavnog trenera postavila osobu koja je vodila filijalu. Iza njega je velika povijest i uspjeh u razvoju igrača jer je za tih pet sezona osam igrača našlo mjesta na NBA rosterima, četiri igrača na two-way ugovorima i čak 10 promoviranih u Thunder.

Taj će aspekt dobro doći treneru koji je prije toga proveo i četiri sezone na Sveučilištu na Floridi. Osim promjene trenera, Thunderi su se našli u središtu još jedne veće NBA priče. Naime, sve su glasnije priče o razmjeni koja bi Chrisa Paula poslala u Phoenix, dok bi Oklahomu u tom slučaju pojačali Ricky Rubio i Kelly Oubre Jr..

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!